Jesse Duplantis
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 mei 2018 door Redactie

Evangelist vraagt om $50.000.000 aan donaties voor z'n nieuwe privéjet

Als Jezus vandaag de dag fysiek op de aarde zou zijn, dan zou Hij niet op een ezel rijden. Dat zegt evangelist Jesse Duplantis. "Jezus zou overal op de wereld heenvliegen om daar te preken!" 

Jesse Duplantis vraagt zijn achterban om hem te helpen in de aanschaf van een Falcon 7X, die bijna zo snel gaat als het geluid en voorzien is van de meest luxueuze inrichting, de nieuwste geluidsdemping technologie en optioneel een badkamer. Kostenplaatje: $50.000.000. Of u hem wilt helpen in dit bekostigen van dit privéjet. Niet voor hemzelf natuurlijk, want als u geld geeft, dan geeft u aan de Heer! 

Je vraagt je natuurlijk af waarom Jesse niet gewoon een normaal vliegticket koopt bij een normale vliegtuigmaatschappij, wanneer hij ergens ver van z'n huis vandaan moet spreken. Eventueel met een upgrade voor wat extra beenruimte, of zelfs eersteklas.

Jesse vertelt in z'n fondsenwervingsvideo dat hij zonder stops naar plekken wil kunnen gaan, om in zo min mogelijk tijd zo veel mogelijk mensen te bereiken met het Goede Nieuws. Met regulier vliegen verliest hij naar eigen zeggen te veel kostbare tijd.

Ook wil de evangelist zijn oude vliegtoestellen niet gebruiken - hij heeft al drie privéjets - omdat de actieradius van z'n laatst gekochte toestel te klein zou zijn en hij niet langer dure tussentops wil maken. Niet in de laatste plaats omdat hij dan ook zelf z'n benzine kan inkopen.

Zelf gelooft Jesse dat God hoogstpersoonlijk hem nu aanmoedigt om te collecteren voor z'n extravagante vliegtuig. En als God zoiets zegt, moet je dan niet gewoon gehoorzamen? 

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

N
Wat ik denk is dat deze Jesse niets van Jezus begrepen heeft. Dat Hij gekomen is als een dienstknecht. Hij had niets waar Hij Zijn hoofd op kon leggen. Hij wil geen hoogmoed, maar nederigheid. Geen bezit en nog meer bezitten, al kunnen we het nog zo mooi in kleden, maar dat we ons leven geven aan Jezus Christus en dat Hij er mee mag doen, wat Hij wil. En dan gaat het niet om ons, maar alleen om Hem! Daarom wil ik ook een getuige van Hem zijn, maar dat Hij alleen de eer daar van krijgt! www.nellyvanderbas.blogspot.nl
E
Er worden tegenwoordig ook megakerken gebouwd om mega veel bezoekers te huisvesten gedurende een aantal uren per week. Waarom zoveel lasten op de schouders van kerkgangers te leggen als men ook in gewone huizen bijeen kan komen zonder dure gebouwen en dure voorgangers? Christus is toch het Hoofd van zijn gemeente en de Heilige Geest is gegeven om door gaven in mensen de gemeente op te bouwen en aan te moedigen door alle gelovigen, gezien het algemene priesterschap van alle gelovigen (1 Pet. 2:4-10; 4:10-11; Rom. 12:1-8; Efeze 4:11-17 ).
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (19)