Bill Hybels

Nieuws

30 mei 2018 door Redactie

Bestuur Willow Creek: ‘Keuzes van Bill Hybels waren ongepast’

Het is twee maanden geleden dat Bill Hybels is afgetreden als voorganger van Willow Creek Community Church. Hij werd verdacht van wangedrag tegenover verschillende vrouwen. Hybels ontkende altijd de aanklachten.

In eerste instantie stond zijn gemeente Willow Creek loyaal achter hem, maar inmiddels is de mening van het bestuur van de kerk veranderd. Zij ziet nu in dat niet alle verhalen leugens zijn en zegt: “Een aantal van Bills keuzes was ongepast”. Dat meldt Relevant Magazine.

Willow Creek heeft daarom stappen genomen om voor genezing te zorgen. Zo is een christelijke organisatie ingeschakeld om de kerk te helpen goed te communiceren met de vrouwen en om de schade die is ontstaan verder te helen.

Hybels was een van de meest invloedrijke voorgangers ter wereld en was voor veel christelijke voorgangers een voorbeeld in leiderschap en integriteit. Hybels vertrekt ook als bestuur van de Willow Creek Association en zal niet langer host zijn van Willow Creek’s Global Leadership Summit, die ook in Nederland wordt gehouden.

Lees ook: #ChurchToo? Bill Hybels stapt op na beschuldigingen wangedrag".

Reacties

S
Kijk, hoe mooi is het als er in dit gedeelte iets staat over "het belijden van zonden". Maar ziedaar, de terugkerende dubbelmoraal rond dit soort thema's. Als het hier op CIP gaat over een homo die leeft in een verbond van liefde en trouw wordt er gehamerd op zonde en oordeel en bekering en alle mogelijke variaties op "wee je gebeente als je dit niet doet, want dan zwaait er wat". En in het geval van een hetero neemt de Redactie over:“Een aantal van Bills keuzes was ongepast”. En dat is het. Rara, wie legt mij deze dubbelmoraal uit?
REAGEER
L
Macht corrumpeert...
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher