World Servants

Nieuws

30 mei 2018 door World Servants

Directeur World Servants neemt afscheid

Jan Bosman neemt afscheid van World Servants als directeur-bestuurder. Hij vertrekt, nu het weer goed gaat met de organisatie. Toen hij aantrad, waren er flinke problemen. "De klus is geklaard," aldus Bosman.

"Het gaat goed met World Servants," schrijft Bosman in een persoonlijke e-mail aan vrijwilligers en andere betrokkenen. "Ik ben er erg dankbaar voor dat onze club er weer goed voor staat. Voor mij betekent dat een mooi moment om de Raad van Toezicht te vragen een opvolger voor me te zoeken. De afgelopen jaren heb ik samen met jullie heel veel mooie dingen mogen doen. Daarom is nu het moment om iemand te gaan zoeken die World Servants in de volgende fase mag gaan leiden."

World Servants is dankbaar voor de samenwerking met Jan Bosman. Onder zijn leiding klom de vrijwilligersorganisatie uit een periode van krimp. Ds. Bram Tack, voorzitter van de Raad van Toezicht: "We zien met dankbaarheid terug op een periode waarin Jan Bosman met veel enthousiasme, passie en daadkracht leiding gaf aan een proces dat World Servants terugbracht bij de wortels van de organisatie: een enthousiaste club van en voor dienstbare jonge mensen."

Bosman blijft aan als directeur zolang dat nodig is. World Servants hoopt een nieuwe directeur te presenteren op ‘de Grote Reünie’ op 15 september. Op die dag zijn alle 20.000 ‘servants’ die ooit bouwden aan verandering uitgenodigd om het 30-jarig bestaan van World Servants te vieren. Het profiel van de nieuwe directeur-bestuurder is te vinden op worldservants.nl/vacature-directeur.

Jaarlijks gaan 800 jongeren van 16 tot 30 jaar oud met World Servants op reis. In Afrika, Latijns-Amerika en Azië bouwen ze, binnen het programma van een lokale ontwikkelingsorganisatie, aan scholen, ziekenhuizen en schoonwatervoorzieningen. Het doel is tweeledig: het project helpt gemeenschappen duurzaam verder in hun ontwikkeling en voor de jongeren verandert hun manier van denken en leven door de ervaring die ze opdoen. World Servants noemt dit ‘bouwen aan verandering’.

Klik hier voor maar informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher