Ds. Kees Kant

Nieuws

29 mei 2018 door Christenen voor Israël

Ds. Kees Kant nieuwe directeur Christians for Israel International

Het bestuur van Christians for Israel International, de internationale tak van Christenen voor Israël, heeft per 1 juli aanstaande ds. Kees Kant benoemd tot directeur. De huidige directeur. Andrew Tucker, zal deels betrokken blijven bij het werk van de stichting.

Ds. Kees Kant is 60 jaar, getrouwd met Joke en vader van vier zonen. Hij begon zijn loopbaan in de financiële wereld en is sinds 1994 werkzaam als predikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland. Sinds enige jaren is ds. Kant als bestuurslid verbonden aan Christenen voor Israël, verzorgt hij met regelmaat lezingen en leidt hij reizen naar Israël. Ook schreef hij het boek ‘Van Eisenach naar Betlehem.’

Ds. Kant: "Door de eeuwen heen was er in de theologie en het christelijk geloof weinig plaats voor Israël. Sinds de Tweede Wereldoorlog en de oprichting van de Staat Israël in 1948 is er onder christenen en in kerken wereldwijd een toenemende interesse voor de Bijbelse uitleg over Israël. Ik zie het als een persoonlijke roeping van God om christenen te onderwijzen en toe te rusten, zodat ze dieper inzicht krijgen in de eeuwigdurende plaats die Israël inneemt in Gods plan voor deze wereld."

Andrew Tucker was sinds 2004 directeur van Christians for Israel International. Hij is internationaal jurist (na studies in Australië en het Verenigd Koninkrijk) en werkte van 1987 tot 2004 als juridisch adviseur en consultant. Hij zal zijn aandacht nu gaan richten op de positie van Israël en het Joodse volk binnen het internationaal recht en de diplomatie. Tucker is als adviseur verbonden aan de European Coalition for Israel en daarnaast oprichter en mededirecteur van The Hague Initiative for International Cooperation (thinc.), een netwerk van advocaten op het gebied van internationaal recht, dat in 2017 in het leven geroepen werd. thinc. doet onderzoekt, publiceert en adviseert op het gebied van Israël en het internationaal recht. Na 1 juli a.s. zal Tucker binnen Christians for Israel International een adviserende rol hebben. Daarnaast is hij beschikbaar als spreker en blijft hij betrokken bij de Engelstalige krant Israel & Christians Today, een uitgave van Christians for Israel International die verschijnt in Australië, Nieuw Zeeland, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Andrew Tucker: "Ik ben heel dankbaar voor mijn tijd als directeur bij Christians for Israel International. Na jaren van pionieren is het nu tijd om voort te bouwen op de basis die er gelegd is. Ds. Kees Kant is daarvoor de juiste persoon op de juiste plek. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring als internationaal jurist te gebruiken om Israël en het Joodse volk te steunen. De positie van Israël binnen dat internationaal recht is complex en wordt vaak verkeerd begrepen. Niet alles in Israël is perfect, maar ik geloof dat een sterk Israël dat de mensenrechten van iedereen in het land respecteert, de beste garantie biedt voor de belangen van de Arabische Palestijnen, de buurlanden en in feite voor alle landen."

Christians for Israel International wil, net als Christenen voor Israël in Nederland, christenen werelwijd bewust maken van de betekenis van het Joodse volk in Gods plan met deze wereld.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher