Ds. Otto Grevink

Nieuws

29 mei 2018 door Jeffrey Schipper

Ds. Otto Grevink over reddingsactie Parijs: "Kinderen zijn van ons allemaal"

Een 4-jarige jongen hing zaterdag aan de balkonrand van een flat in Parijs. Een omstander besloot het gebouw te beklimmen om het kind te redden. De Franse president Emmanuel Macron heeft na een gesprek met Gassama hem de Franse nationaliteit aangeboden.

Ds. Otto Grevink schrijft hierover op MijnKerk.nl: "Met die vraag bleef ik ook zitten bij het filmpje uit Parijs: waar waren de ouders? De buurman zien we nog zijn armen uitstrekken; wat zal er door hem heen gegaan zijn? Maar waar waren de ouders? Misschien hadden ze helemaal niks door? Het lijkt onvoorstelbaar, maar nog maar een paar dagen geleden las ik het bericht van een vader uit Nashville, die een van zijn kinderen vergeten was uit de auto te halen." Het meisje van 1 heeft het niet overleefd.

We proberen onze kinderen allemaal zelf zo goed mogelijk op te voeden en overal goed op ze te letten. Maar blijkbaar zijn er meer paar ogen nodig om te voorkomen dat er iets mis gaat. ‘It takes a village to raise a child.’ (...) Kinderen zijn ‘van’ hun ouders, maar in deze zin ook van ons allemaal. Dat voelen we als we zo’n loopautootje zien, of een kind aan een balkon, of van een opgesloten kind in een auto horen.

Hierin wordt voor mij concreet wat het betekent dat ze kinderen van God zijn. Ze zijn meer dan kinderen van hun ouders. Ze zijn de toekomst. Onze toekomst."

Bekijk ook dit videofragment:

Lees hier de volledige blog van ds. Otto Grevink.

Reacties

De ouders waren niet thuis, werd er gezegd. Onvoorstelbaar dat ze zo'n klein kereltje alleen thuis lieten! En heel dapper van die redder dat hij naar boven durfde te klimmen.

Ja, kinderen zijn van ons allemaal! Maar als je ze redden wilt, moeten de ouders wel uit de buurt zijn, want anders riskeer je een grote mond of een boos gezicht. Slechte ouders willen niet graag als zodanig te kijk staan.

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher