Dagelijks leven

29 mei 2018 door Redactie

De kracht van vergeving: hoe een Arabische christen van Joden leerde te houden

Hoe vergeef je mensen die je thuis hebben afgenomen? Eenvoudig is het niet, maar het verhaal van Sharbel Dakwar laat de kracht van vergeving zien. Dat meldt Christian Today.

Sharbel groeide op met een diepe haat voor het Joodse volk. Ieder ogenblik zocht hij naar wraak. Als tiener ging hij met zijn vrienden op pad om Joodse jongens te vernederen door hun krulletjes af te knippen en hun keppels weg te gooien. Sharbel wilde dat zij pijn zouden lijden, net zoals hij en zijn familie hadden geleden.

Zijn grootouders zijn gevangengenomen door Joden in het noorden van Galilea. “Het liet een litteken achter en het gaf me een diepe haat voor de Israëlieten. Totdat Sharbel een Amerikaan genaamd David ontmoette. David nodigde Sharbel uit in zijn huis en deelde zijn leven met hem. Hun vriendschap groeide en David werd een soort oudere broer van Sharbel. David liet hem kennismaken met Jezus. Toen Sharbel met David meeging naar de kerk, was hij geschokt toen hij een Israëlische vlag zag hangen. In paniek rende hij weg, David volgde hem om te vragen wat er is. “Ik haat Joden, ik vind ze gewoon niet leuk.”

David reageerde: “Ik ben Joods en Jezus was ook Joods.” Sharbel geloofde het eerst niet, totdat de realiteit neerdaalde. Hij bad tot God om hem te verlossen van zijn pijn, haat en boosheid. Sharbel werd gevuld met vrede en met liefde.

Het pad naar vergeving begint met het aanvaarden van de pijn en die pijn toe te laten. De pijn is een reactie op lijden. Het geopende litteken kan lijden tot haat en een gevoel van wraak of naar een mogelijkheid om te genezen.

Sharbel koos tijdens dit moment voor genezing. Dankzij zijn vriendschap met David begon hij in te zien dat de mensen die hij labelde als agressievelingen ook maar gewoon mensen zijn. Sharbel maakte bewust de keuze om te vergeven.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher