Israël Palestijnen

Nieuws

29 mei 2018 door ANP

Leger Israël schiet raketten uit Gazastrook uit lucht

De Israëlische luchtafweer heeft in het zuiden van het land een aantal raketten uit de lucht geschoten. Volgens het leger waren de raketten afkomstig uit de Gazastrook, laat het ANP weten

In verschillende dorpen bij de grens met Gaza klonk het luchtalarm. Dat moet inwoners waarschuwen voor een naderende raketinslag. Het is de eerste keer sinds het begin van de grote Palestijnse protesten op 30 maart dat raketten richting Israël zijn afgeschoten. Een Palestijnse woordvoerder zegt dat Israëlische gevechtsvliegtuigen als reactie verschillende doelen in de Gazastrook hebben bestookt. In het Palestijnse gebied waren harde explosies te horen.

Het is al langere tijd onrustig in de Gazastrook. Vanaf eind maart protesteren Palestijnen omdat ze willen terugkeren in het gebied dat nu Israël is. Op 14 mei bereikten de gewelddadige protesten in Gaza een hoogtepunt. Op die dag was het zeventig jaar geleden dat Israël de onafhankelijkheid uitriep. Er vielen toen tientallen doden.

Sinds de protesten uitbraken zijn ongeveer 300 'branddraken' - brandende vliegers - vanuit de Gazastrook over de Israëlische velden gevlogen en maar liefst 300 hectare landbouwgrond verbrand, voegt Israël Today toe. Gemiddeld moet de brandweer drie keer per week uitrukken om de branden te blussen. De schade is enorm. Niet alleen voor de boeren, die miljoenen schade hebben geleden door het verlies van de tarweoogst, maar ook voor de natuur zijn de brandende vliegers een ramp.

Ondanks de drones blijft de terreur met de brandende vliegers voortduren. Israël heeft al besloten om boeren te compenseren voor hun verliezen. Zij worden erkend als slachtoffers van terroristische aanslagen. Maar de Israëlische boeren willen nu nog een stap verder gaan en Hamas in de Gazastrook de oorlog verklaren.

Reacties

H
Vroeger had Israël de politiek dat de verantwoordelijken voor terreurdaden werden gedood. Ook als ze in luxe in een Golfstaat leefden. Wanneer gaat Israël deze politiek weer oppakken?
D
Dat gaat wel totaal in tegen het "heb je vijanden lief en bid voor hen die je vervolgen..." Jezus leert ons de wraak van God te verwachten en zelf te vergeven, lief te hebben en onze andere wang toe te keren. Ik vind nergens dat Hij zegt dat we de vijand moeten doden die ons aanvalt. Wel vind ik dat we de GEESTELIJKE wapenrusting aan moeten trekken. Dat heeft alles te maken met een geestelijke oorlogvoering en zeker niet op de mens!
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher