Nieuws

29 mei 2018 door Jeffrey Schipper

SGP-senator pleit voor luchthaven in de zee

"Zolang de vliegende kosmopolieten van GroenLinks en D66 hun levensstijl niet aanpassen aan de gemiddelde SGP’er wordt het niets met het klimaat. Maar ook Schiphol blijft dan herrie geven," schrijft SGP-senator Diederik van Dijk in het Nederlands Dagblad.

Van Dijk: "Als wordt erkend dat verdere groeimogelijkheden voor Schiphol noodzakelijk zijn, is het kortzichtig om deze groei op de huidige locatie te doen plaatsvinden. Die mogelijkheden zijn uitgeput. Toename van het aantal vluchten leidt tot een verslechtering van het leefklimaat en meer veiligheidsrisico’s. Daarnaast zal een groeiend Schiphol extra druk leggen op de al overbelaste omliggende infrastructuur.

Het is tijd voor een vlucht naar voren. Een luchthaven in zee verdient prioriteit. Het aanleggen van zo’n luchthaven, inclusief procedures, duurt jaren. Daarom moeten nú stappen worden gezet om te vermijden dat we op termijn echt vastlopen op de huidige locatie en dán alsnog moeten uitwijken naar een andere locatie."

Lees het volledige commentaar van Diederik van Dijk in het Nederlands Dagblad.

Reacties

T
Het prima idee is niet nieuw. Nog een stapje verder is nog beter. Het wordt te druk. Verplaats Schiphol op een kunstmatig eiland in zee. Daarbij een snelle verbindingen met de randstad. Gebruik de vrij gekomen ruimte van Schiphol voor een nieuwe stad. Het zou veel problemen oplossen zoals die van veiligheid en milieu. Technisch is het haalbaar. Er is moed en visie voor nodig om zo iets te realiseren,
REAGEER
H
Ooit was de Markerwaard bedoeld om de druk van Schiphol op te vangen. Als dat plan indertijd was doorgegaan, dan was het probleem allang opgelost en had ook Vliegveld Teuge zich kunnen blijven ontwikkelen.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher