Jan Willem en Kathy Vink

Dagelijks leven

05 juni 2018 door Sjoukje Dijkstra

Jan Willem en Kathy over hun vakantiepark: "Je voelt in alles dat God hier aanwezig is"

Vorig jaar waren ze in Frankrijk en dit jaar gaan ze weer. Jan Willem Vink en zijn vrouw Kathy is het goed bevallen: vakantie vieren op een christelijk vakantiepark, genaamd Le Pas Opton van Spring Harvest Holidays.

Le Pas Opton van Spring Harvest Holidays is een internationaal christelijk vakantiepark gelegen aan de westkust van Frankrijk, in de Vendée. Een warme, open sfeer, het ongedwongen programma en de allerbeste sprekers en aanbiddingsleiders garanderen een ontspannen en plezierige vakantie voor jong en oud.

Ook al zijn ze van nature geen kampeerders, toch kiezen ze dit jaar weer voor een vakantie in een stacaravan. Alleen al voor de sfeer komen ze hier terug. Kathy vertelt: “Je voelt gewoon in alles dat God aanwezig is. Het is een ontzettende vriendelijke en warme atmosfeer, die je voelt, zodra je aankomt.” Toch, zo benadrukt ze, zou het ook een prima vakantiebestemming zijn voor niet-christenen. “Er is voldoende ruimte om je eigen gang te gaan.”

Toscane
Het stel dat zich in het dagelijkse leven bezighoudt met onder andere fondsenwerving voor christelijke charitatieve organisaties, heeft al veel van de wereld gezien. Voor hun werk reizen ze regelmatig de wereld over. Jan Willem kwam bijvoorbeeld met Compassion al in veel Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen. Hun hart ligt desondanks in Toscane, waar het stel naar toe ging op hun huwelijksreis.

“Om zo te mogen meebouwen aan Gods Koninkrijk is een voorrecht”

Le Pas Opton wordt wellicht een goede tweede favoriet. Hier zullen ze deze zomer in ieder geval echt bijkomen van hun werk. Beiden zetten zich naar Jesaja 58 (over de dienst aan God) met ziel en zaligheid in voor weduwen, wezen en armen. “Zo gaaf om daarvoor te mogen werken, en ons samen ontwikkelen,” aldus Kathy. “Om zo te mogen meebouwen aan Gods Koninkrijk is een voorrecht.”

Fietsen en kano’s
Beiden vinden het mooi op Le Pas Opton christenen uit andere landen tegen te komen. “Er komt een redelijke groep Nederlanders naar toe, maar het grootste deel komt uit Groot-Brittannië,” aldus Jan Wilem. “Er is ook voor kinderen en tieners veel te doen,” vertelt Kathy. “Er zijn allerlei groepen voor kinderen en tieners. Die trekken leuk met elkaar op. Daarbij kun je op de camping ook fietsen of kano’s huren. Het enige dat je niet hebt in de tenten en caravans is internet. Daarvoor moet je naar de bar, maar dat is eerlijk gezegd ook wel prettig,” lacht ze.Vrijheid
Vorig jaar hadden ze Ierse buren op de camping, waar ze het goed mee konden vinden. Beiden zijn benieuwd of ze dit jaar weer dezelfde mensen tegenkomen. “Veel mensen bevalt het zo goed dat ze graag terugkomen,” aldus Jan Willem, die dat wel snapt. “Het komt ook doordat je enorme vrijheid hebt. Dat begint al bij het boeken van je vakantie. Het park biedt gelegenheid om vakantie te vieren zoals je zelf wilt. Er is voor ieder wat wils: van tent tot luxe bungalow.”

Bijbelstudie
Elke morgen is er een Bijbelstudie en workshop. Jan Willem en Kathy zijn daar vaak naar toe gegaan. “Aan de andere kant kun je ’s ochtends ook gewoon meefietsen met de fietsploeg die dan een rondje doet,” vertelt Jan Willem. “Je hoeft niks, alles kan, het is heel relaxed.” Kathy vult aan: “Als je dus niet op die Bijbelstudies zit te wachten, kun je er ook lekker op uit gaan. Je hebt van die leuke brocante rommelmarktjes in de buurt. Ook kun je een stukje verder rijden, richting een eilandje of de stad. Je kunt alle kanten op.”


Jan Willem en Kathy Vink zijn van nature geen kampeerders.

Jan Willem beaamt dat: “Je zit vijf kilometer van de Atlantische oceaan. Er zijn vissersdorpjes, er is strand. Het is echt een gebied waar je veel Franse toeristen tegenkomt en weinig toeristen van andere landen. In die zin nog een onontdekt gebied, wat vlakker is en dus ook ideaal voor mensen die graag fietsen.”

Reflectie
Zelf hebben ze vorig jaar de vakantie ook aangegrepen om na te denken over de richting die ze op willen met hun bedrijf Finch East. Kathy vertelt hoe ze toen een Bijbelstudie bezochten die perfect aansloot bij waar zij mee bezig waren. “Dat ging over leiding krijgen en hoe dat is. Dat heeft ons heel erg geraakt.” Jan Willem: “Het was in die zin ook echt een moment van reflectie. Alles kwam zo samen op Le Pas Opton.”

Spring Harvest Holidays is een Britse christelijke organisatie die het internationale vakantiepark Le Pas Opton beheert in Frankrijk. Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher