zelfdoding

Levensverhaal

31 mei 2018 door Groot Nieuws Radio

Terugluisteren: Petra Ferwerda over de zelfdoding van haar man

Het taboe van zelfdoding doorbreken: dat is de missie van Petra Ferwerda met haar boek ‘dat zal ik jullie nooit aandoen’. Na 24 jaar is het voor Petra zo ver dat ze bij Groot Nieuws Radio kan vertellen over deze moeilijke periode.

Dat zal ik jullie nooit aandoen, waren de woorden die Petra's man in de weken voor zijn overlijden tegen haar had gezegd. Woorden die ze graag wilde geloven en die een houvast voor haar waren. Haar man heeft zich niet aan deze belofte kunnen houden en maakte op 5 april 1994 een eind aan zijn leven. Petra bleef achter met hun dochtertje van nog geen jaar oud.

Na jarenlang stilzwijgen komt Petra nu met haar verhaal naar buiten. Ze schrijft heel eerlijk en openhartig over haar verdriet, wanhoop en worsteling. Maar ook over haar zoektocht naar antwoorden en de hoop die ze uiteindelijk vond, zodat ze het leven weer kon oppakken.

Petra: "Al die jaren heb ik het voor veel mensen verzwegen, voornamelijk voor mijn dochter. Maar mijn dochter zei nu: lucht je hart eindelijk eens, ik kan nu wel voor mezelf zorgen. En nu is het de tijd om te zeggen, omdat ik denk dat ik er ook veel mensen mee kan helpen."

Klik hier om het volledige gesprek terug te luisteren.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher