Europese Unie

Nieuws

29 mei 2018 door CIDI

EU subsidieert organisaties die oproepen tot Israël-boycots

De EU subsidieert organisaties die oproepen tot het boycotten van de staat Israel. Sommige NGO’s hebben zelfs banden met terreurorganisaties. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het Israelische ministerie van Strategische Zaken, schrijft het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI).

In het rapport genaamd The Money Trail, wordt beschreven hoe de EU op directe wijze non-gouvermentele organisaties (NGO’s) steunt die oproepen tot het boycotten, desinvesteren en sanctioneren (BDS) van de staat Israel. In het jaar 2016 kwam zo meer dan vijf miljoen euro terecht bij organisaties die een anti-Israel aanpak – wat in contrast tot EU-beleid staat – erop nahouden. Bovenop dit bedrag ontvangen NGO’s ook op indirecte wijze financiën van de EU, bijvoorbeeld via fondsen, individuele lidstaten en andere NGO’s die geld doorsluizen.

Sommige NGO’s gaan nog een stap verder dan het oproepen tot een boycot van Israel, en hebben banden met terreurorganisaties. De EU is tegen een boycot van de staat Israel en wijst naar eigen zeggen BDS af. Het CIDI vindt het dan ook vreemd dat organisaties wiens beleid indruisen tegen deze Europese lijn alsnog subsidies ontvangen uit Brussel. 

Lees hier meer op de website van het CIDI.

Reacties

J
Afscheid nemen van de EU !! CU en SGP gooi je roer om voor het te laat is. Laat de dollar tekens je zicht niet wegnemen.

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher