Theodor Holman

Nieuws

28 mei 2018 door Jeffrey Schipper

Deze columnist vindt nooit pro-Israëlartikelen

"Mijn bril heeft nooit de juiste sterkte wanneer ik probeer pro-Israëlartikelen of zinnen te vinden. Ik vind ze namelijk niet," schrijft columnist Theodor Holman in Het Parool.

Palestijnse protesten zijn al sinds eind maart aan de gang. De eis is terugkeer naar wat nu Israël is. De protesten zijn met regelmaat gewelddadig verlopen. Op maandag 14 mei bereikten de protesten hun hoogtepunt, onder meer vanwege zeventigjarige onafhankelijkheid Israël. Daarbij kwamen 62 Palestijnen (onder wie naar later bleek 50 handlangers van terreurgroep Hamas, red.) om het leven.

Holman: "Heeft Israël baat bij deze nieuwe schermutselingen? Nee, natuurlijk niet. En de Palestijnen hebben er ook geen baat bij. Je moet toch wel blind zijn als je niet ziet dat Hamas een slachtofferstatus willen bemachtigen. Het slachtoffer krijgt namelijk aandacht, empathie, hulp. En terecht, want hij is gewond, arm of anderszins hulpbehoevend."

Onlangs interviewde de columnist Els van Diggele, schrijfster van het boek schreef We Haten Elkaar Meer Dan de Joden, over de tweedracht in de Palestijnse maatschappij. Vanwege die tweedracht is er volgens Van Diggele nog geen Palestijnse staat. "Ik durf niet te denken waarom Israël hier zo wordt gehaat, maar ik weet het wel...," aldus Holman.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher