Brandan Robertson

Mooi

28 mei 2018 door Rik Bokelman

Donder en bliksem tijdens preek homoactivist: toeval, of de hand van God?

Brandan Robertson is christen, theoloog en praktiserend homo. Hij is een bekende homoactivist. In een kerk sprak hij onlangs over homorechten in de kerk. 

Tijdens zijn speech gebeurde er iets opmerkelijks... 

Precies op het moment dat hij het had over dat homo's de kerk iets kunnen leren over 'het sterven aan jezelf' was het alsof God a la minuut reageerde vanuit de hemel... met donder en bliksem!

Of was het een toevalstreffer? 

Bekijk het in het filmpje hieronder. En bestel hier zijn recente uitgegeven boek in het Nederlands.

Reacties

H
Christen en homoseksueel is met elkaar in tegenspraak. Je bent of het een of het ander. Allebei tegelijk kan niet. Een homoseksueel ontkent namelijk dat hij is geschapen zoals God dat heeft gewild. Sterker nog, met zijn seksuele handelingen beledigt hij zijn Schepper. Hoe kan hij zich dan christen noemen? Denk erom, homoseksualiteit is geen geaardheid maar een keuze. In alle gevallen. Bovendien is het een enorme belediging aan onze vrouwen. Want wat mankeert er aan onze vrouwen dat je voor je seksuele behoeften voor een man kiest?
R
Er is geen homogen maar geaardheid is geen keuze. Ik vind het eerlijk gezegd best moeilijk om geaardheid, datgene wat gevormd is vóór de geboorte, wat niet aantoonbaar beïnvloedbaar lijkt te zijn door omgevingsfactoren na de geboorte, iemand na te dragen. Het actief promoten van LHGBT als iets goeds en nastrevenswaardig vind is dan weer duidelijk een ander verhaal júist omdat het wél lijkt aan te zetten tot een promoten van iets dat percentueel ook duidelijk afwijkend is en lijkt te zetten tot vertwijfeling over de eigen seksuele identiteit.
Toon meer antwoorden (10)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher