EO-jongerendag

Nieuws

28 mei 2018 door Jeffrey Schipper

Dit schreef de NOS over de EO-jongerendag

'Een foutloos, geïnformeerd artikel van een Nederlands, seculier medium over een religieus fenomeen,' aldus journalist Rimme Mastebroek naar aanleiding van dit artikel op de website van de NOS over de EO-jongerendag.

De NOS citeert onder andere de Amerikaanse zangeres Britt Nicole (32), dit jaar voor het eerst te gast op de EO-jongerendag. "Het was nooit mijn bedoeling om een 'christelijke zangeres' te worden. Ik ben begonnen met nummers schrijven over mijn eigen ervaringen met God. Ik merkte dat het heel herkenbaar was voor jonge mensen die door een moeilijke periode in hun leven gaan."

Atze de Vrieze van 3voor12 merkt via de NOS op dat niet iedere artiest onder de noemer christelijke muziek valt. Zo is er volgens hem een groep waarbij het uitdragen van het geloof in de muziek een wezenlijk aspect van hun carrière is, met name in de VS. "In Nederland zie je soms dat artiesten ervoor kiezen om te stoppen met christelijke muziek, om succesvoller te zijn," voegt hij toe.

Matheus Sales de Moura, alias Atalaya, van Zeven Zegels Music: "Velen zoeken gewoon een manier om uiting te geven aan hun geloof. Daar is muziek ook een goed middel voor."

Lees hier het volledige artikel op de website van de NOS.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher