EO-Jongerendag

Nieuws

28 mei 2018 door EO

Zo'n 20.000 jongeren bezoeken zomerse EO-Jongerendag

In Arnhem zijn zaterdag een kleine 20.000 jongeren samengekomen voor de EO-Jongerendag. In vergelijking met 2010 is dat een forse daling. Destijds kwamen 32.000 jongeren naar de GelreDome. Het recordaantal bezoekers kwam in 1999: 50.000.

Het thema ‘Walk on Water’ was dit jaar de leidraad. Dat werd direct zichtbaar in een meeslepende openingsact, waarin YouTuber Sterre Koning één van de hoofdrollen vervulde. Het aanwezige publiek was zichtbaar onder de indruk toen zij over het publiek ‘liep’. Met haar jaarlijkse evenement wil BEAM (het jongerenmerk van de EO) jongeren samenbrengen, inspireren en bemoedigen.

Het gevarieerde programma bevat voor ieder wat wils: optredens van diverse internationale artiesten, inspirerende (persoonlijke) verhalen, een sfeervol buitenprogramma en volop ruimte voor ontmoeting. Het programma duurde tot 21.00 uur.

In de storm
Miriam Swaffield wist de jongeren zaterdagmiddag stil te krijgen met haar verhaal over de discipel Petrus. Petrus stapte tijdens een storm uit de boot om naar Jezus toe te gaan. “Sommigen van jullie zitten misschien nu in een storm,” zei Swaffield. “Je ouders gaan scheiden, je hebt liefdesverdriet, een vriend is ernstig ziek… Net als Petrus mogen wij in de storm bij God aankloppen. Jezus is erbij! Als wij willen opgeven, zegt Jezus: ‘Wees niet bang, wees moedig!’. Alles waarvan je denkt dat het niet mogelijk is, wordt mogelijk met God!”

Muzikale diversiteit
Gedurende de dag betreden vier muzikale acts het podium. Het eerste optreden werd verzorgd door aanbiddingsleider Matt Redman en rapper Guvna B. Matt Redman is één van de grootste namen in de christelijke muziekwereld. Muziek van zijn hand, zoals het bekende 10.000 reasons, wordt over de hele wereld gezongen. Later zaterdagmiddag werd het stadion gevuld met de elektronische muziek van ‘The Drop’ (LZ7 DJ set). 's Avonds konden bezoekers nog genieten van muziek van zangeres Britt Nicole en publiekslieveling ‘for KING & COUNTRY’.

“Het was letterlijk en figuurlijk een warme dag," zegt eindredacteur Paul de Vos. “Niet alleen buiten dankzij de zon. Er hing een warme, gemoedelijke sfeer in het stadion. Van de warmte buiten leken de bezoekers weinig last te hebben: er werd tijdens de optredens volop gedanst, gezongen en gesprongen.”

Foto: EO

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher