Karin van den Broeke

Nieuws

25 mei 2018 door NBG

Karin van den Broeke nieuwe voorzitter Nederlands Bijbelgenootschap

Het Nederlands en het Vlaams Bijbelgenootschap (NBG en VBG) hebben een nieuwe voorzitter: Karin van den Broeke, tot voor kort synodevoorzitter van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). De ledenraad heeft haar vandaag benoemd in deze functie. Van den Broeke volgt Sybout van der Meer op, die aftredend was.

Volgens Van den Broeke is het belangrijk dat het Bijbelgenootschap de betekenis van ‘hoop’ laat zien. "Dat hebben we hard nodig. De Bijbel geeft ons een visioen van gerechtigheid en vrede en roept ons op tot een barmhartige samenleving. Daaruit kunnen we hoop putten om te blijven bewegen in de richting van het goede. Tegelijkertijd laat de Bijbel ook zien dat ons dat niet altijd lukt. Mensen schieten te kort. Met de levenslessen uit de Bijbel kunnen we allemaal ons voordeel doen."

Nieuwe bijbellezers
Van den Broeke verwacht dat de Bijbel ook nu nieuwe lezers kan bereiken: "We moeten in gesprek gaan met lezers én potentiële lezers van de Bijbel. Die zijn er, want kerken krimpen niet alleen maar. Er worden ook veel nieuwe mensen bereikt, onder meer via 'pioniersplekken' van de PKN, kerkplantingen van andere kerkgenootschappen en migrantenkerken. Daar kunnen we op inspelen met uitgaven die nieuwe lezers helpen om de Bijbel te ervaren als een relevant boek."

Ds. Karin van den Broeke (1963) studeerde rechten en theologie en was predikant in Kruiningen, in Leiden (studentenpastor) en tegenwoordig in de protestantse gemeente ‘De Ontmoeting’ in Noord-Beveland. Daarnaast vervult ze diverse bestuurlijke functies, onder meer in het stichtingsbestuur van dagblad Trouw en in het Executive Committee van de Wereldraad van Kerken.

Lees op de website van het NBG het volledige interview met Karin van den Broeke.

Reacties

S
Van harte gefeliciteerd & Gods zegen gewenst, Karin!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher