Tijs van den Brink Nieuw Licht

Nieuws

25 mei 2018 door EO

Reinier Sonneveld debatteert met NOS-journalist over goddelijkheid van technologie

Maakt nieuwe technologie ons goddelijk? Dat is de vraag waar schrijver Reinier Sonneveld en tech-journalist Nando Kasteleijn over discussiëren tijdens het eerste NieuwLicht Café op donderdagavond 31 mei. Tijs van den Brink leidt het debat.

“Technologische ontwikkelingen zorgen automatisch voor meer gevaar.” Dat is de stelling van Reinier Sonneveld in zijn nieuwe boek ‘Gids voor de laatste dagen’. Sonneveld, theoloog en schrijver, luidt de noodklok voor de technologische ontwikkelingen. Destructieve techniek als automatische wapens kunnen onze ondergang betekenen. Sonneveld staat hierin tegenover tech-journalist Kasteleijn, die vooral positief is over technologische vooruitgang: "Technologie brengt ons heel veel comfort. We moeten niet bang zijn voor de ontwikkelingen maar ze omarmen..”

Tijdens de avond is er gesprek en discussie over technologische ontwikkelingen, de ethische kant hiervan en de vraag of nieuwe technologie ons goddelijk maakt. Het NieuwLicht Café is bedoeld als plek van ontmoeting, gesprek en debat rond belangrijke thema’s.

NieuwLicht Café is op donderdagavond 31 mei bij Café Ganspoort, Helling 87 in Utrecht. 19.00 uur inloop, aanvang 19:30, eindtijd 21:30. Daarna kan er tijdens de borrel nog verder nagepraat worden. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Foto: EO

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher