ChristenUnie logo

Nieuws

25 mei 2018 door Reformatorisch Dagblad

Wim Kortenoeven: ChristenUnie laat Israël aan zijn lot over

Ondanks verheven beginselen en mooie verklaringen heeft de ChristenUnie Israël gewoon aan zijn lot overgelaten en afbreuk gedaan aan haar eigen ideologie, constateert Wim Kortenoeven in het Reformatorisch Dagblad.

In de week dat Israël haar 70-jarig bestaan vierde (14 mei, red.) braken er rellen uit in Gaza. Daarbij kwamen ruim 60 Palestijnen (onder wie naar later bleek 50 handlangers van terreurgroep Hamas, red.) om het leven. In diezelfde week werd een VN-resolutie aangenomen die duidelijk maakt 'dat Judea (”Jodenland”), Samaria en (”Oost”-)Jeruzalem, inclusief de Westmuur en de Joodse wijk, door Israël bezette gebieden zijn en dat Joden zich daar niet mogen vestigen.' Ook Nederland stemde voor.

Verhoeven: "De Nederlandse regering spreekt met één mond. Bijgevolg is de ChristenUnie steeds volledig medeverantwoordelijk voor alle acties en delegaties van Rutte III. Dus ook voor het door een Nederlandse ambassadeur 'herdenken' van Hamasterroristen en hun mensenoffers. Ook voor het gegeven dat de Nederlandse regering het Land van Israël feitelijk voor Joden verboden verklaart."

Het voormalig Tweede Kamerlid (PVV) verwijst naar een andere aangenomen VN-motie (ES-10/L.22) waarin álle Israëlische handelingen in de Israëlische hoofdstad als illegaal zijn getypeerd en men zich keert tegen staten die er een ambassade (zouden) willen vestigen. Verhoeven: "Er is inmiddels sprake van een reeks Israël beschadigende eigen handelingen, gedooghandelingen en nalatigheden van de zijde van de ChristenUnie."

Verhoeven merkt op dat ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind "nog wel regelmatig pro-Israëlische interventies pleegt, maar hij zingt daarbij letterlijk een toontje lager, gaat politieke risico’s uit de weg en eist geen resultaat. Zo accepteert hij dat het kabinet zijn Kamervragen over de Nederlandse interacties met vijanden van Israël (PLO/PA, Hamas, Hezbollah, Iran enzovoorts) onvolledig of misleidend beantwoordt en/of er geen enkele concrete consequentie aan verbindt."

"Ondanks verheven beginselen en een lawine van mooie verklaringen heeft de CU Israël gewoon laten vallen," concludeert de auteur, verbonden aan Wingate Public Affairs & Consultancy.

Lees het volledige betoog van Wim Kortenoeven in het Reformatorisch Dagblad.

Lees ook: Dit vinden de ChristenUnie en SGP van Israël.

Reacties

J
Ach bij de CU weten ze heel goed dat 90% (?) van de kiezers dit slappe zoutloze gesjoemel van Neerlands meest "Christelijke" partij allemaal weer vergeten zijn..........En in verkiezingstijd begint de retoriek weer opnieuw. Kortom politiek correct allemaal. Net doen af je het allemaal heeeel erg vindt, maar intussen mee blijven doen en Israel in de hoek laten trappen.

Christenen van Nederland wees waakzaam!
REAGEER
l
Goed artikel . Christen Unie had nooit geen zitting moeten nemen in een kabinet met D66. Wat zal het weer een gekronkel worden om je uit deze troep te redden. Het beste is of je principe volgen zonder bij D66 in te leveren en dus uit deze coalitie stappen, of blijven en je steeds verder in linkse hoek laten drijven.

Ik ben juist zeer ingenomen met de constructieve opstelling van deze partij. En het betoog van Wim Kortenoeven is wat mij betreft volstrekt waardeloos. Blind gedweep met Israël. Geen oog voor de ingewikkelde verhoudingen. Die man wil niet zien of horen dat ook Israël fouten maakt. En nee, ik ben geen antisemiet.
Toon meer antwoorden (3)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher