Chris Stoffer

Nieuws

25 mei 2018 door Jeffrey Schipper

Terugluisteren: SGP-Kamerlid en econoom discussiëren over 'oneerlijke' behandeling eenverdieners

Eenverdieners betalen naar verhouding meer belasting dan tweeverdieners en die kloof wordt ook nog eens groter. Chris Stoffer van de SGP vindt deze situatie oneerlijk, meldt het Radio 1-programma Dit is de Dag.

Vooral eenverdieners met kinderen betalen bij hetzelfde inkomen meer belasting dan tweeverdieners. Volgens het CPB telt Nederland 3 miljoen huishoudens met tweeverdieners en zo'n 300.000 eenverdieners. Lees hierover meer in het onderzoek 'Eenverdieners onder druk'. De SGP kreeg honderden brieven van mensen die te maken hebben met dit onrecht.

In een Kamerdebat vroeg het kersverse Kamerlid Stoffer het kabinet dondermiddag om er wat aan te doen. Hoofdeconoom Marieke Blom van ING vindt het wel te verdedigen dat een gezin met twee kostwinners bepaalde voordelen geniet.

Klik hier om het radiodebat terug te luisteren en bekijk de bijdrage van Stoffer in het Kamerdebat:

Reacties

S
1a) als een hoofdeconoom van de Shell iets beweerd dan zouden velen mensen twijfelen aan de onafhankelijkheid van de econoom. Maar als een econoom van de ING iets zegt dan zien velen dat kennelijk als een neutrale en onafhankelijke autoriteit. Ik vraag me af waarom.

1b) het begint al met "bepaalde voordelen". Dat lijkt me behoorlijk downplayen van de situatie die Chris Stoffer beschrijft maar voor de volledigheid graag...

1c) een bron/verwijzing naar wat zij zegt: ik kan alleen maar een radiofragment vinden.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher