Prof. dr. W. Verboom

Gereformeerde Bond neemt nieuwe serie op met Bijbelstudies

Het is een goed idee van het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond om in de bekende Artiosreeks een nieuwe serie op te nemen, onder de naam ‘Artios bijbelstudies’, schrijft prof. dr. W. Verboom in De Waarheidsvriend.

De Waarheidsvriend is het huisorgaan van de Gereformeerde Bond in de Protestantse Kerk in Nederland.

"Tot voor kort was in veel hervormd-gereformeerde gemeenten de IZB het aangewezen adres voor bijbelstudies en ander materiaal voor geloofstoerusting. Nu dit niet meer het geval is, is er de mogelijkheid om naast materiaal dat op persoonlijke titel wordt geschreven, bijbelstudies uit de Artios-reeks te gebruiken. Ondertussen zijn de twee eerste deeltjes uit deze nieuwe serie verschenen.

Herkbenbaar
Het eerste deeltje heet Leven bij de Dag. Bijbelstudies uit Joël en Habakuk, is geschreven door ds. J. J. ten Brinke en telt tachtig pagina’s. Het boekje bevat acht hoofdstukken, waarvan er vijf over de profeet Joël en drie over de profeet Habakuk handelen, beide voorzien van een inleiding. Het gaat om de volgende onderwerpen: Waar brengt het ons? Joël 1 (1); Oproep tot reformatie. Joël 2:1-17 (2); De Heere doet geen half werk. Joël 2:18-27 (3); Dromen door de Geest. Joël 2:28-32 (4). Angstaanjagend en beschermend. Joël 3 (5); Onbegrepen wegen. Habakuk 1 (6); Wachten en verwachten. Habakuk 2 (7); Gods eer boven alles. Habakuk 3 (8). 

Berouw
Het tweede deeltje is geschreven door ds. W. J. Westland en heet Uw dienaar luistert. Bijbelstudies uit 1 Samuel, en telt 72 pagina’s. In een inleiding, voorzien van een landkaartje van Israël uit de tijd van de Richteren, biedt de auteur informatie over de omstandigheden waarin de hoofdpersoon uit het boekje, Samuel, leefde. Daarin wordt ook uiteengezet dat het in het leven van Samuel, zoals beschreven in 1 Samuel, vooral gaat om het thema: gehoorzaamheid aan God.

Ik noem ook van deze uitgave de titels van de acht hoofdstukken. De geboorte van Samuel. 1 Sam. 1:1-22 (1); Opgroeien in Silo. 1 Sam. 2:11-26 (2); De roeping van Samuel. 1 Sam. 3:1-21 (3); Het volk verlangt een koning 1 Sam.8. (4); Saul wordt gezalfd tot koning. 1 Sam. 9:17-10:9 (5); Ongehoorzaamheid van koning Saul. 1 Sam.15:1-3 en 7-23 (6); David, de nieuwe koning. 1 Sam. 17:1-13 (7); Nog één keer Samuel. 1 Sam. 28:5-20 (8)."

Klik hier om 'Leven bij de Dag - Bijbelstudies uit Joel en Habakuk' te bestellen en klik hier om ‘Uw dienaar luistert. Bijbelstudies uit 1 Samuel’ te bestellen.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 31 mei 2018, of download hier de gratis pdf. Klik hier om een abonnement op De Waarheidsvriend te nemen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher