kruis

God

24 mei 2018 door Christy Kambeel

Word vervuld met de Heilige Geest

De vervulling met de Heilige Geest, is het cadeau van God, dat veel christenen graag willen ontvangen. De vrucht van de Geest is tenslotte een mooi karakter krijgen. Van binnen uit bewerkt de Geest de vrucht van; liefde, vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid en zelfbeheersing.

Stel je voor dat je een uitnodiging had gekregen voor de bruiloft van het koninklijk paar Meghan en Harry. Dan had je toch het vliegtuig genomen, met alle moeite van dien en was je gegaan? In de Bijbel staat het verhaal van de Koning die zijn vrienden uitnodigt, maar niemand heeft tijd of eigenlijk echt zin. De mensen van de straat, de tweederangsburgers krijgen de plek van de genodigden, omdat niemand komt.

Stel je voor dat je een uitnodiging had gekregen voor de bruiloft van het koninklijk paar Meghan en Harry. Dan had je toch het vliegtuig genomen, met alle moeite van dien en was je gegaan?

Bijbelverhalen gaan over ons, ons als christen ons als mensheid. Deze Koning staat voor God. Uiteindelijk nemen zijn vrienden de moeite niet om naar Zijn feest te komen.
De Heilige Geest wordt ook wel vergeleken met het ontvangen van een cadeau of met het feest van de Geest. Het ligt klaar voor jou als christen. Je moet er wel wat voor doen.
De discipelen, vrienden van de Koning, krijgen de opdracht om na de hemelvaart te wachten op de Heilige Geest. Midden in hun rouw wordt van hen volharding en hoop verwacht.

Niet altijd leuk
Dan is daar de momentopname van de vervulling van de Heilige Geest. Een complex begrip, je wordt vervuld, maar daarnaast blijft de opdracht “word vervuld van de Heilige Geest“. Dat is helemaal niet altijd leuk. Je krijgt geen gerijpte vrucht, deze moet rijpen in jou. Je krijgt geen geduld, je geduld wordt beproefd. Je krijgt geen liefde, je wordt uitgedaagd om van je vijanden te houden. Je krijgt geen zelfbeheersing, deze moet volgroeien in jou door allerlei nare situaties heen.

De Heilige Geest is niet op een speciale plek of evenement te ontvangen. De Heilige Geest is beschikbaar voor iedere christen die zich daar oprecht naar uitstrekt.
De Heilige geest stuurt jou leven zodat de vrucht rijpt en niet rot. Dat betekent dat je gehoorzaam moet leren worden wanneer de Heilige Geest je wijst op zonde. Gedrag waarmee je moet stoppen. Gedrag waardoor je de Geest uitdooft. De Heilige Geest onderwijst je de weg van God. Hij voedt jou op.

De Heilige Geest is beschikbaar voor iedere christen die zich daar oprecht naar uitstrekt.

Verlangen naar opwekking
Het is dus geen warm en fijn gevoelletje, het is een Persoon die jou begeleid om goede keuzes te maken. Liefde is een werkwoord, net als vreugde, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof zachtmoedigheid en die zeer moeilijke zelfbeheersing. Ik verlang naar meer van de Geest, naar een opwekking onder mijzelf, in mijn gezin, mijn buurt vriendengroep en kerk. Ik verlang naar een groep mensen die verlangt naar meer en dus graag samen komt om te bidden en de Bijbel te openen.

Ik verlang naar mensen die met vallen en opstaan de vrucht van de Geest willen laten rijpen en eerlijk durven zijn over liefdeloosheid, vreugdeloosheid, onvrede, ongeduld, onvriendelijkheid. Die het gesprek en de strijd durven aangaan om schuld van slecht gedrag te belijden, hun ongeloof en twijfels durven delen. Die durven zeggen dat ze zachtmoedig willen worden terwijl het hart soms zo verhard is en dat de strijd met zelfbeheersing nog gaande is.

Vervuld worden met de Heilige Geest, is een werkwoord. De Geest wordt opgewekt wanneer zielen samen komen om meer en meer van Gods Geest te willen door samen te bidden en te Bijbellezen.

Reacties

Alles over de doop in en de vervulling met de geest van God is te vinden op de site www.kracht-en-liefde.nl.

Veel plaats wordt hierop ingeruimd voor het bidden in geestelijke talen, ook wel 'spreken in tongen' genoemd.

Een zuiver Bijbels verhaal waarin wordt aangegeven wat God ons vanuit zijn oneindige liefde wil geven en ook de manier waaróp dit kan plaatsvinden!

Als u dit alles goed doorleest, zult u er ongetwijfeld bijzonder veel zegen door ervaren!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher