Nieuws

24 mei 2018 door Jeffrey Schipper

#ChurchToo: Amerikaanse baptistenleider afgezet

De Amerikaanse kerkleider Paige Patterson (75), die in opspraak kwam wegens vrouwonvriendelijke uitspraken, is ontslagen als rector van een theologisch seminarie van de Zuidelijke Baptisten, laat het Nederlands Dagblad weten.

Patterson sprak zich in een preek lovend over de lichaamsbouw van een 16-jarig meisje, en zei hij tegen vrouwelijke studentes dat zij beter hun best moesten doen om er mooi uit te zien. Hij vond ook dat vrouwen bij hun man moeten blijven als zij in hun huwelijk misbruikt worden.

Patterson was rector van een toonaangevend theologisch instituut. Hij maakt deel uit van het grootste protestantse kerkgenootschap van Amerika. Eerder dit jaar vertrokken algemeen secretaris Frank Page (65) en Bill Hybels om soortgelijke redenen.

Foto: Southwestern Baptist Theological Seminary

Reacties

Goed dat de Zuidelijke Baptisten deze man afgezet hebben. Het is de grootste kerk van Amerika, met veel 'filialen' over de hele wereld. Ik ben in Jerusalem negen jaar lid van deze kerk geweest en had er een fijne tijd. De diensten kwamen dichtbij het Bijbelse voorschrift. Altijd een goede, Christocentrische preek; mooie Engelse hymns (al miste ik de Hollandse psalmen wel; die zong ik dan maar thuis bij mijn orgel); gelegenheid voor gemeenteleden om hardop te bidden; spontane getuigenissen tijdens de dienst en elke zondag koffiedrinken.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher