prins Harry en Meghan Markle

Nieuws

24 mei 2018 door Jeffrey Schipper

Hoe het Reformatorisch Dagblad reageert op trouwpreek prins Harry

Wereldwijd is er enthousiast gereageerd op de indrukwekkende trouwpreek de Britse prins Harry en Meghan Markle. De woorden werden uitgesproken gehouden door bisschop Michael Curry. Zo verscheen op de site van de NOS een preekfragment. Volgens de hoofdredactie van het Reformatorisch Dagblad zeggen de reacties vooral veel over de luisteraars.

Curry preekte onder meer over de twee belangrijkste geboden: God en je naaste liefhebben als jezelf. Ook de liefde van Jezus kwam aan de orde. "Blijkbaar hadden miljoenen kijkers en luisteraars nog nooit zo’n preek gehoord," merkt het RD op. "De ophef laat zien dat bisschop Curry een snaar wist te raken die bij velen blijkbaar zelden nog aangeroerd wordt. Dat heeft ongetwijfeld te maken met zijn retorische talenten. Maar het heeft niet minder te maken met het feit dat hij het begrip liefde nadrukkelijk verbond met de Bijbel en met God.

Nogal wat mensen twitterden dat het wel erg veel over God en de Bijbel ging, en veel te weinig over het bruidspaar. Juist die opmerkingen laten precies zien hoe de publieke opinie zich de laatste tijd ontwikkelt. Het is prima dat het christendom, als cultuurdrager, aanwezig is in een koninklijke huwelijksdienst. Maar als de boodschap van de Bijbel de rode draad is en gezegd wordt dat Jezus stierf uit liefde om mensen te redden, dan haken velen af."

Volgens de RD-hoofdredactie is de preek van Curry "een opvallend tegengeluid in een door en door geseculariseerd West-Europa".

Lees het volledige commentaar in het Reformatorisch Dagblad.

Reacties

J
Ik ben het helemaal met de bewoording van het Refomatorisch Dagblad eens.

Ik was in tranen van blijdschap met de boodschap van de vlammen van Gods liefde. Er zijn weer veel mensen bij gekomen die geen excuus hebben. Rom. 1:20. Gods Woord keert ook nooit ledig weer. Zijn Shalom toegewenst van Johan Schep.
REAGEER
J
Het was alleen jammer dat deze bisschop het alleen had over de onvoorwaardelijke liefde van God. De kruisdood van de Here Jezus was niet alleen uit liefde. Het was een noodzaak om in onze plaats te sterven, om zo gered te worden van de toorn van God vanwege onze zonde.

Een ieder die dit offer verwerpt, blijft onder de zonde en is verloren.

Het is waar dat God deze wereld zo lief had dat Hij zijn eniggeboren Zoon gezonden heeft. Maar deze liefde is niet onvoorwaardelijk, want alleen een ieder die in Hem gelooft zal eeuwig leven hebben.
J
De liefde van God is onvoorwaardelijk. Het aanbod van genade is voor ALLE mensen. Zelfs voor jou!
Toon meer reacties (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher