Nieuws

24 mei 2018 door SGP

SGP-senator Diederik van Dijk schrikt van toenemende Jodenhaat

SGP-senator Diederik van Dijk bepleit om strafzaken rond antisemitisme of bedreiging van politici met veel meer zichtbaarheid en ruchtbaarheid te omgeven. Om te ‘showen’ dat we dit soort welig tierende misdrijven absoluut niet tolereren, meldt de SGP.

"Ik wil de vinger leggen bij twee hardnekkige zaken die niet mogen voorkomen in onze rechtsstaat," vertelde Van Dijk deze week in de Eerste Kamer. "Nederland kent een kleine Joodse minderheid. Een minderheid echter die geconfronteerd wordt met frequent antisemitisme. Joden zijn extreem oververtegenwoordigd als slachtoffers van discriminatie en voelen zich steeds minder thuis in ons land. ‘Een verstandige Jood heeft altijd zijn koffer klaarstaan’, schrijft Leon de Winter. Een onaanvaardbare werkelijkheid in onze rechtsstaat. In WOII moesten Joden een ster dragen; nu moeten ze hun keppeltje thuislaten.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Diversiteit is vandaag erg in de mode. Zie bijvoorbeeld de regenboogvlaggen bij gemeentehuizen. Is het niet hoog tijd voor een jaarlijkse 'Strijd tegen antisemitisme-vlag' bij gemeentehuizen? Wil de minister dit overleggen met gemeenten?

Misdrijven tegen Joodse doelen moeten ondubbelzinnig veroordeeld worden op hun antisemitische karakter.
Is het geen misser van de eerste orde dat een Arabische vluchteling die een koosjer Amsterdams restaurant aanvalt, wordt behandeld als een eenvoudige vandaal?
We spreken hier over geïmporteerde haat en daartegen zou onze rechtsstaat zich krachtig moeten wapenen.

Nu zal hier ongetwijfeld door het OM veel aandacht aan worden geschonken, maar wordt dit voldoende zichtbaar? Gaat daar voldoende afschrikwekkende werking vanuit?

Hetzelfde geldt de bedreiging van politici. We zijn eraan gewend geraakt dat politici als Wilders vrijwel permanent worden bedreigd en beledigd. Ook hier geloof ik graag dat het OM er bovenop zit. Maar wat zien we ervan?

Kan dit niet anders en beter? Waarom worden bijvoorbeeld van tijd tot tijd niet een aantal van deze zaken bijeen geveegd en behandeld in één grote strafzaak, omgeven met de nodige PR? Een show-proces, derhalve. Niet in de zin van een nep-proces, maar een groots proces met de camera’s erop om te ‘showen’ dat we dit soort misdrijven op geen enkele wijze tolereren. Om te tonen dat we antisemitisme niet accepteren en snoeihard aanpakken. Om te laten zien dat bedreiging van politici nimmer ongestraft kan gebeuren. Kortom: Wat zijn de mogelijkheden om van strafzaken een helder, afschrikwekkend statement te maken?"

Lees hier het volledige betoog van Diederik van Dijk.

Reacties

J
Het blijft bij schrikken helaas. straks gaan ze weer saampjes met de CU de europese verkiezingen in. Misschien moeten ze bij de SGP hun CU vrienden eens vragen om de daad bij het woord te voegen en als onze regering Israel weer in de hoek trapt, ze vertellen uit de regering te stappen!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher