Nieuws

23 mei 2018 door Groot Nieuws Radio

Minder giften voor Opwekking: "Er moet nog 15.000 euro binnen komen"

Maar liefst 75.000 mensen bezochten afgelopen weekend Pinksterconferentie Opwekking. Dat zijn er tienduizend meer dan vorig jaar. Toch brachten de collectes op de conferentie minder op. Dit vertelt Ruben Flach namens Stichting Opwekking bij Groot Nieuws Radio.

Flach: "We hebben wel vertrouwen dat die 15.000 euro nog zal komen, omdat het echt een conferentie is van ons allemaal. Voor ons is het een groot goed dat we het houden zoals het nu is: dat mensen kunnen komen en dat we het met giften en collectes oplossen. Dit jaar gaat dat zeker weer lukken, maar waar het aan ligt, dat weet ik niet."

De collecte op Tweede Pinksterdag gaat in zijn geheel naar zendingsdoelen. "We gaan van de week ons zendingsbedrag bekendmaken, daarvan kan ik nu al zeggen: we hebben een record gebroken. Mensen zijn bereid om te geven, we maken ons daar geen zorgen over," aldus Flach.

Klik hier om het gesprek terug te luisteren.

Reacties

S
Dat komt denk ik omdat de collecte logistiek gezien, waarschijnlijk door het grote aantal mensen, niet goed geregeld was. Bij ons kwam er geen collecte emmer langs. Toen ik dat ging aangeven aan vrijwilligers werd er gezegd ‘ nee hoor hier zijn ze al geweest’ er was toen een hele grote groep, meer dan 100 mensen, overgeslagen.. dat tikt wel aan!
REAGEER
Het was misschien niet zo wijs om te zeggen dat er vorig jaar honderduizend euro over was.
P
@Manuela, dat is ook mijn mening. Wij hbb een groter bedrag gegeven. Ik begrijp wel volkomen dat ze transparant willen zijn ivm inkomsten vorig jaar. Heb er wel vertrouwen in. Gods zegen, Petra
Toon meer antwoorden (5)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher