misbruik

Nieuws

23 mei 2018 door NU.nl | NOS | Kerknet

Aartsbisschop Australië schuldig bevonden aan verbergen kindermisbruik priester

Een Australische aartsbisschop is schuldig bevonden aan het verzwijgen van misbruik in de katholieke kerk in de jaren 70, melden verschillende media.

Priester Jim Fletcher heeft in de jaren zeventig kinderen misbruikt in de provincie New South Wales. Wilson heeft toen geholpen om dat stil te houden. Volgens magistraat Robert Stone was de kerkleider op de hoogte van het seksueel misbruik van vier jongens door de pedofiele priester James Fletcher. De rechtbank tilde zwaar aan het feit dat hij potentiële slachtoffers niet of onvoldoende heeft beschermd. 

Fletcher werd in 2004 veroordeeld voor negen gevallen van seksueel misbruik. Hij stierf in 2006 in de gevangenis aan een beroerte. Wilson zelf zegt dat hij onschuldig is en niets heeft geweten van de misdaden.

Reacties

B
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/05/22/15000vrouwen-werkten-onder-dwang-a1603853#/next/2018/05/23/%23101De RK kerk is een vorm van antichrist, de paus is plv. van Christus, het horen bij de kerk als instituut is belangrijker als "moederkerk" dan het persoonlijk geloofsleven.

Misleiding, machtsmisbruik, seksueel misbruik, inquisitie moorden, celibaat, etc.

Opheffen, vandaag nog; bedank als lid zsm. en zoek een Bijbelse kerk, als je die vinden kunt.

Meer info op tora-yeshua.nl

Shalom,

Ben Kok (joods-chr. pastor)

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher