Donald Trump abortus

Nieuws

23 mei 2018 door Rik Bokelman

Donald Trump op pro-life gala: "Ieder kind is een geschenk van God"

President Donald Trump heeft dinsdagavond een pro-life-gala bijgewoond. Hij vertelde daar nogmaals dat zijn regering, zoals vorige week aangekondigd, niet langer abortus zal financieren uit geld dat afkomstig is van belastingbetalers.

"Toen ik president wilde worden, beloofde ik om voor het leven te staan, en als president, is dat precies wat ik heb gedaan. Ik heb mijn belofte gehouden en ik denk dat iedereen hier dat helemaal begrijpt," vertelde hij. 

Trump kondigde vorige week formeel een nieuwe regel aan die het Witte Huis had voorgesteld om abortussen te voorkomen bij faciliteiten die federale fondsen voor gezinsplanning ontvangen. Het betekent onder andere dat Planned Parenthood, een organisatie die seksuele gezondheidszorg verleent (en abortus) meer dan $60.000.000 zal moeten missen. 

"Tientallen jaren lang zijn Amerikaanse belastingbetalers ten onrechte gedwongen om de abortusindustrie te subsidiëren via federale fondsen. Vandaag hebben we een nieuwe belofte gehouden. Mijn regering heeft een nieuwe regel voorgesteld om financiering te verbieden van klinieken die abortussen uitvoeren." 

De president vertelde het verhaal van Lisa en Bruce Alexander, een echtpaar dat aanwezig was en hun inmiddels vier jaar oude dochter Katherine adopteerde, ondanks dat ze werd geboren met een opioïde verslaving. Trump vroeg het kleine meisje op het podium te komen. Ze kreeg een groot applaus. 

"Toen ze twee was, memoriseerde ze 'America the Beautiful'," onthulde Trump. "Ze reciteert poëzie, en onlangs kondigde ze haar vader aan dat ze, als ze groot wordt, een beroemde politieagent wil worden. Als ze dat dan beu is, wil ze president worden."

"We vieren alle levens, we vieren de liefdevolle keuze van adoptie", verklaarde de president. "Katherine herinnert ons eraan dat elk leven heilig is, dat elk kind een liefdevol geschenk van God is."

Reacties

H
Tja, ik geloof niet dat de corrupte mevrouw Clinton Trump dit had nagedaan.
REAGEER
Mooi van Trump, dat hij in het spoor van zijn eerdere beloften doorgaat. Leve het leven!

REAGEER
W
Trump en de republikeinen willen abortus verbieden maar laten vrouwen aan hun lot over. Ze bezuinigen op toegang tot contraceptie, onderwijs voor kansarme jongeren, gezondheidszorg voor zwangere vrouwen en ondersteuning van alleenstaande moeders, en durven zich desondanks “pro-life” te noemen. Dit is niet wat Jezus ons heeft geleerd (Jakobus 2:15-16), en het zal ook niet helpen tegen abortus.
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher