prins Harry en Meghan Markle

God

22 mei 2018 door Jeffrey Schipper

Vijf uitspraken uit de indrukwekkende trouwpreek voor prins Harry en Meghan Markle

De Britse prins Harry en Meghan Markle zijn getrouwd. Ze gaven elkaar het jawoord tijdens een ceremonie in St. George's Chapel in Windsor. Wereldwijd is er enthousiast gereageerd op de indrukwekkende trouwpreek, gehouden door bisschop Michael Curry. Zo verscheen op de site van de NOS een preekfragment. Het Nederlands Dagblad publiceerde de volledige preek van Curry.

  • "Uiteindelijk is de bron van de liefde God zelf. De bron van het leven van ieder van ons. Een oud middeleeuws gedicht zegt: waar ware liefde gevonden wordt, daar is God zelf."
  • "Jezus zei: ‘Heb de ​Heer, uw God, lief met heel uw ​hart​ en met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dat is het grootste en eerste gebod. Het tweede is daaraan gelijk: heb uw naaste lief als uzelf.’ En in de versie van Matteüs voegde Hij daar nog aan toe: ‘Deze twee geboden zijn de grondslag van alles wat er in de Wet en de Profeten staat.’ Alles wat Mozes schreef. Alles in de heilige Profeten, alles in de Schriften. Alles wat God tegen de wereld heeft willen zeggen: Heb God lief."
  • "Jezus kreeg geen eredoctoraat voor Zijn dood. Nee - Hij werd er niets beter van. Hij gaf zijn leven prijs, Hij offerde zijn leven op voor anderen, ter wille van de ander, voor het welzijn van de wereld. Voor ons. Dát is liefde."
  • "Als liefde de weg is - onbaatzuchtig, opofferend, bevrijdend, als liefde de weg is. Dan zou geen kind in deze wereld ooit nog met honger naar bed gaan. Als liefde de weg is, dan zouden het recht laten stromen als een machtige rivier en gerechtigheid als een altijd stromende beek. Als liefde de weg is, behoort armoede tot het verleden. Als liefde de weg is, wordt de aarde een heilige plaats."
  • "Martin Luther King had gelijk. Wij moeten de liefde en de bevrijdende kracht van de liefde ontdekken. En als we dat doen, maken we van deze oude wereld een nieuwe wereld."

Bekijk ook een videofragment:

Lees de volledige preek op de website van het Nederlands Dagblad.

Reacties

Een heerlijke verrassing: deze trouwpreek! En dan te bedenken dat miljoenen daarnaar luisterden! De Nederlandse commentator in Engeland zei tegen Jeroen Snel: "Je zou bijna gaan geloven." Laten we hopen en bidden dat dit koninklijk bruidspaar ook verder door God gebruikt zullen worden om Zijn Naam te eren. Wereldwijd!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher