GroenGelovig II

Nieuws

25 mei 2018 door ChristenUnie

Christenen in gesprek over omgaan met voedsel

Hoe gaan we met ons dagelijks voedsel om? Hoe komt het dat maarliefst een derde van ons eten verspild wordt en hoeveel impact mogen de productie en het transport van ons voedsel hebben op de natuur? Over deze en andere vragen gaat op 15 juni GroenGelovig II: Voedsel.

Dagelijks bidden christenen ‘geef ons heden ons dagelijks brood’, maar weten we nog wel waar dat dagelijks voedsel vandaan komt en ervaren we nog dat het ons gegeven wordt? Tijdens GroenGelovig zoeken boeren, natuurbeschermers en consumenten naar wat ons bindt in de productie en consumptie van ons eten. Dat doen we in speed lectures van Mark van der Tweel, directeur van Natuurmonumenten, boer Hans Huijbers, voorzitter van de ZLTO en lector en duurzaamheids-publicist Martine Vonk. In een social hackaton gaan we actief aan de slag met duurzame oplossingen.

ChristenUnie Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber: “Te vaak lijkt het alsof boeren, natuurbeschermers en consumenten tegenstrijdige belangen hebben; de boer wil gewoon produceren, de natuurbeschermer heeft alleen oog voor milieu en biodiversiteit en de consument wil simpelweg de laagste prijs. Daarom vind ik het zo mooi dat we tijdens GroenGelovig niet over, maar met elkaar in gesprek zijn en elkaar inspireren over dat waar we allemaal elke dag mee te maken hebben: het eten op ons bord.”

Niels Rook, vakorganisatie CGMV: “Wij dromen ervan dat Groengelovig bijdraagt en een hernieuwde invulling geeft aan relaties tussen agrariërs, consumenten en natuurbeschermers. Wij geloven dat we vanuit wat we van God krijgen een delend bestaan mogen leiden.”

Klik hier voor meer informatie.

Reacties

S
Mooi dat GroenGelovig II over voedsel gaat. Ik hoop dat men ook de moed heeft om vegan (plantaardige) lifestyle ter sprake te brengen. Vegan lifestyle is foodtrend 2018 en brengt de minste schade toe aan de aarde en aan medeschepselen (hen die gefokt worden om -vaak jong- te sterven voor op ons bord). Het is dè oplossing voor eerlijke wereldvoedselverdeling (wereldwijd lijden 800 miljoen mensen honger en worden 56 miljard dieren vetgemest voor menselijke consumptie) en is super voor onze gezondheid (zie vegmed.de)
REAGEER
S
Christenen kunnen in het actief opkomen voor heel Gods schepping niet meer voorop lopen. Die plaats hebben zij bewust (of onbewust) niet ingenomen, sterker nog: in de afgelopen jaren is er vanuit de christelijke politiek van alles aan gedaan om mensen die dat wel deden te framen als links, onnozel, en wat dies meer zij. Gelukkig kunnen christenen nog wel aanhaken en het wordt m.i. hoog tijd dat men deze kans grijpt. Want anders zingen we mooi:"Alles wat adem heeft, love de HEERE" maar dat is het dan ook wel.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher