Christenen in gesprek over omgaan met voedsel
Hoe gaan we met ons dagelijks voedsel om? Hoe komt het dat maarliefst een derde van ons eten verspild wordt en hoeveel impact mogen de productie en het transport van ons voedsel hebben op de natuur? Over deze en andere vragen gaat op 15 juni GroenGelovig II: Voedsel.
Dagelijks bidden christenen ‘geef ons heden ons dagelijks brood’, maar weten we nog wel waar dat dagelijks voedsel vandaan komt en ervaren we nog dat het ons gegeven wordt? Tijdens GroenGelovig zoeken boeren, natuurbeschermers en consumenten naar wat ons bindt in de productie en consumptie van ons eten. Dat doen we in speed lectures van Mark van der Tweel, directeur van Natuurmonumenten, boer Hans Huijbers, voorzitter van de ZLTO en lector en duurzaamheids-publicist Martine Vonk. In een social hackaton gaan we actief aan de slag met duurzame oplossingen.
ChristenUnie Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber: “Te vaak lijkt het alsof boeren, natuurbeschermers en consumenten tegenstrijdige belangen hebben; de boer wil gewoon produceren, de natuurbeschermer heeft alleen oog voor milieu en biodiversiteit en de consument wil simpelweg de laagste prijs. Daarom vind ik het zo mooi dat we tijdens GroenGelovig niet over, maar met elkaar in gesprek zijn en elkaar inspireren over dat waar we allemaal elke dag mee te maken hebben: het eten op ons bord.”
Niels Rook, vakorganisatie CGMV: “Wij dromen ervan dat Groengelovig bijdraagt en een hernieuwde invulling geeft aan relaties tussen agrariërs, consumenten en natuurbeschermers. Wij geloven dat we vanuit wat we van God krijgen een delend bestaan mogen leiden.”
Praatmee