Rien van den Berg

Dagelijks leven

23 mei 2018 door Hour of Power

Rien van den Berg start jongerenklooster: "Veel jongeren kampen met burn-out"

Rien van den Berg is schrijver, journalist én dominee. Dat laatste had hij zelf misschien nog wel het minst zien aankomen. Hij groeide op in een gereformeerd gezin, maar keerde God de rug toe.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Rien: "Ik moest niets meer van God hebben. Ik kreeg vragen in mijn leven waar ik maar geen antwoorden op leek te krijgen. Ik merkte niet dat God mij ook zocht, zoals ik Hem zocht.

Dat veranderde door een wandeling in de schitterende natuur achter ons huis. Ik kwam daar een bevroren waterval tegen. De zon scheen op het ijs, en ik besloot wat dichterbij te gaan kijken. Het gekke was dat de waterval bevroren was, maar dat ik tóch water hoorde stromen. Toen bleek dat onder het ijs een klein stroompje ‘levend’ water liep. Toen realiseerde ik me dat God me iets duidelijk wilde maken. Het was alsof Hij zei dat er ook bij mij nog leven stroomt. Vanaf die tijd ben ik heel langzaam, net als dat ijs, ontdooid en weer terug bij God gekomen."

Jongerenklooster
Samen met zijn vrouw gaat Rien een jongerenklooster beginnen. Rien: "In een abdij in Deventer zijn we ruimte aan het maken voor 15 jongeren die daar twee tot twaalf maanden kunnen wonen. Het gaat om jongeren tussen de 20 en 30 jaar. Heel veel jongeren in die leeftijdscategorie kampen met stressklachten en burn-out. Ook vragen ze zich af: ‘Wie ben ik en wat wil ik nu eigenlijk?’ In het klooster geven we de gelegenheid om rustig in een andere modus te komen en die antwoorden te vinden."

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher