Paus Franciscus

Nieuws

22 mei 2018 door Jeffrey Schipper

Paus tegen homoseksuele man: "God heeft je zo gemaakt en houdt zo van je"

‘God heeft je zo gemaakt en houdt zo van je.’ Dat zei paus Franciscus tegen een Chileense homo met wie hij vorige week een gesprek had over misbruik in de kerk, schrijft de Volkskrant. Tegenover de Spaanse krant El País vertelde Juan Carlos Cruz dat de paus hem heeft verzekerd dat zijn seksuele voorkeur hem niets uitmaakt.

Volgens Cruz kwam zijn seksualiteit bij dat onderhoud ter sprake omdat sommige bisschoppen hem probeerden af te schilderen als een geperverteerd figuur. De paus sprak onder vier ogen met Cruz naar aanleiding van het schandaal rond kindermisbruik in de Chileense kerk. Cruz was zelf slachtoffer van priester Fernando Karadima, die decennialang kinderen misbruikte terwijl de leiding van de kerk klachten over zijn gedrag negeerde. 

In reactie op het misbruikschandaal schreef de paus een brief. Vaticaankenner Andrea Vreede zei hierover tegenover de NOS: "De paus heeft de afgelopen dagen gezegd dat ze dit misbruik echt moeten aanpakken. Hij zei: het is systematisch wat jullie gedaan hebben." Alle 34 Chileense bisschoppen hebben onlangs hun ontslag ingediend bij paus Franciscus. 

Reacties

B
Hi Jelte,

"Jouw" paus handhaaft het RK dogma, dat de koranallah dezelfde is als JHWH.

"Jouw" paus noemt zich plaatsvervanger van Christus, staat voor de dogma's zoals Maria medeverlossers, transsubstantiatie van de hostie in vlees en bloed van Christus, e.d.

"Jouw paus" accepteert homofilie als geaccepteerd, terwijl de Bijbel de homepraktijk duidelijk afwijst als gruwel voor JHWH.

Beterschap,

Ben Kok (joods-chr. pastor)
J
beste Ben, wat jij over hem zegt, is een veronderstelling. Ik proef bij hem een soepelheid, die hij vanzelfsprekend niet zomaar even structureel doorvoert in de RKK. Sterker nog, het gaat hem nooit lukken. Ik ben blij dat hij een gedrag laat zien en uitspraken doet, die ik waardeer en wat alle pausen voor hem, nooit hebben gedaan. Hij doet rustig aan. Hij is toch veel te slim om in transsubstantiatie te geloven.... Wellicht ziet hij zaken scherper dan jij. Hij wordt door God geleid toch ?
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher