homoseksualiteit

Nieuws

22 mei 2018 door ANP | SCP | Trouw

'Steeds meer gelovige Nederlanders accepteren homoseksualiteit'

Nederlanders denken steeds positiever over homoseksualiteit en genderdiversiteit, blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP). Dit geldt ook voor gelovigen.

Zo daalde het aantal Nederlandse protestanten dat zich afkeert van homoseksualiteit in die twaalf jaar met bijna de helft (van 28 naar 16 procent), schrijft Trouw. Dat percentage daalde van 53 naar 30 bij ‘overige religies’, waaronder de islam, hindoeïsme en het jodendom vallen.

Van oudsher relatief negatieve groepen, zoals mannen, ouderen, dorpsbewoners en stemmers op christelijke partijen zijn met grote stappen steeds positiever over homoseksualiteit gaan denken. De opvattingen in Nederland komen steeds dichter bij elkaar te liggen.

Relatief negatieve groepen zijn mannen, lageropgeleide mensen, religieuze mensen, mensen met een niet-westerse migratieachtergrond en stemmers op CDA, PVV of VVD.

Lees ook: 7 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten afwijzen en 5 redenen waarom christenen homoseksualiteit zouden moeten accepteren.

Reacties

Dat moet toch gezuiverd worden, want er zijn veel hoogopgeleiden mensen die de Heere Jezus en Zijn Woord lief hebben. Het feit dat vele positiever zijn gaan denken (of zijn gaan accepteren) over homoseksualiteit en genderdiversiteit, is omdat het Woord wordt los gelaten en het seculiere denken, het wereldgelijkvormig denken, wordt binnengelaten.
REAGEER
S
"Relatief negatieve groepen" (even los van het bekende gespeel met de termen positief en negatief). Van (ware ;-) ) volgelingen van Jezus wordt zo vaak gezegd dat ze laag opgeleid en onbetekend zijn. En dat de wereld en al hun volgers zo sophisticated zijn.
J
Precies. De orthodoxie voert vaak een pleidooi voor de simpele gelovige, die zijn voorgangers niet kritisch bevraagt, maar letterlijk domweg gelooft (op allerlei gebied) wat de geestelijk leider voorhoudt. Ik voer een pleidooi voor het gebruik van je verstand. Wees nuchter. Anders worden we wereldgelijkvormig, juist in het volgen van ons gevoel en onze emotie en achter (geestelijke) leiders aanlopen, die het hardst roepen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher