Cuba vlag

Nieuws

22 mei 2018 door NOS | Christianity Today

Tien predikanten omgekomen bij vliegramp Cuba

Afgelopen weekend vielen bij de vliegramp in Cuba 111 doden gevallen. Onder de slachtoffers zijn tien Cubaanse predikanten en hun partners. Ze waren in de hoofdstad Havana geweest voor een conferentie en zouden terugkeren naar hun gemeentes in het oosten van het land, meldt de NOS.

Het nieuws over de predikanten werd naar buiten gebracht door Leonel López, die leiding geeft aan de Kerk van de Nazarener in Cuba. De slachtoffers laten acht kinderen achter in de leeftijd van 8 tot 17 jaar oud. Verschillende echtparen hadden ook al volwassen kinderen. "Op deze momenten van angst en pijn vragen we om jullie gebeden, zodat we door deze situatie heen gaan komen," aldus López volgens Christianity Today.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Vrijdag stortte een Boeing 737-200 vlak na vertrek uit Havana om nog onbekende reden neer. Het was de grootste vliegtuigramp in Cuba in tientallen jaren. Het 39 jaar oude vliegtuig vloog voor de Cubaanse maatschappij Cubana Aviacíon, maar was eigendom van de Mexicaanse maatschappij Damojh.

López: "Dit is een moeilijke tijd voor de Kerk van de Nazarener in Cuba, maar ook in tijden van tegenspoed weten we dat God alle macht heeft." Meer dan 9.000 Cubanen zijn aangesloten bij de ongeveer honderd Nazarener-kerken op het eiland. De laatste jaren groeit de evangelische beweging in Cuba meer en meer.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher