PKN Waarder

Nieuws

18 mei 2018 door Jeffrey Schipper

Nieuwe dominee voor PKN Waarder: ds. J. de Jong

De gereformeerde kerk (PKN) in Waarder (foto) beschikt over een nieuwe predikant. Ds. J. de Jong heeft het beroep aanvaard en verlaat zijn gemeente in Baambrugge-Loenen aan de Vecht. De kerkenraad in Waarder zocht een dominee omdat ds. D. J. Versloot vorig jaar naar Mijdrecht vertrok.

Ook de gereformeerde kerk (PKN) in Berlicum-Rosmalen maakt kennis met een nieuwe voorganger. D. J. Bierenbroodspot, woonachtig in Den Bosch, gaat in het Brabantse dorp voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant. Ds. mw. C.M. Baggerman-van Popering gaat in de protestantse gemeente in Haastrecht de kansel op. De predikante was tot vorig jaar verbonden aan Wemeldinge-Kattendijke.

Ds. B. E. Weerd denkt na over een mogelijk vertrek uit Huizen. De hervormde predikant neemt een beroep uit Papendrecht in overweging. De Sionskerk is vacant omdat ds. P. J. Teeuw onlangs met emeritaat is gegaan. Weerd staat sinds 2010 in Huizen op de kansel en bedankte onlangs voor een beroep uit Katwijk aan den Rijn.

Ds. mw. M. S. van der Wilt-Karreman heeft een beroep aanvaard. De predikante uit Den Haag gaat de kansel op in de protestantse gemeente in Leidsche Rijn. Ook ds. mw. J. G. van Iersel-Veenhof gaat verhuizen. De predikante van de gereformeerde kerk (PKN) te Wateringen-Kwintsheul gaat aan de slag in Den Haag (wijk Laak-Moerwijk).

Onderstaande predikanten gaan aan de slag als classispredikant:

  • Ds. G. van Meijeren (Utrecht) wordt classispredikant in Zuid-Holland.
  • Ds. J. Hommes (Schildwolde en omstreken en Slochteren) wordt classispredikant in Groningen-Drenthe.
  • Ds. W. G. van Iperen (Barneveld) wordt classispredikant in de Veluwe.
  • Ds. K. van der Kamp (Kampen, algemeen secretaris Raad van Kerken) wordt classispredikant in Overrijssel-Flevoland.
  • Ds. W. Beekman (Koudum) wordt classispredikant in Friesland.
  • Ds. M. J. Luijk (predikant in een tbs-instelling voor Pompestichting) wordt classispredikant in Noord-Brabant en Limburg.

Foto: PKN Waarder

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher