Steef de Bruijn en John Lapré

God

18 mei 2018 door Jeffrey Schipper

RD-hoofdredacteur in briefwisseling: "Liefde betekent nooit dat je niet mag veroordelen"

Kunnen mensen die homorelaties afwijzen uit liefde tot God en het Woord de mens met een andere seksuele geaardheid onvoorwaardelijk liefhebben? Op deze vraag geeft Steef de Bruijn, hoofdredacteur van het Reformatorisch Dagblad, antwoord in zijn krant. Lees hier uitspraken uit een vervolg van een briefwisseling tussen hem en John Lapré - hij kwam zeven jaar geleden uit de kast.

Lapré onderstreept in het vervolg dat hij de pijn en het verdriet van christenen die uit liefde tot God homorelaties afwijzen, niet luchtig wil weg wuiven. Tegelijkertijd wijst hij op een trieste praktijk. "Een ambtsdrager meende een liefhebbende vader 'in liefde op te moeten scherpen', omdat deze vader zijn zoon en partner welkom heette in zijn huis. Een reformatorische vrouw werd bij een supermarkt voor haar voeten gespogen, omdat haar zoon uit de kast was gekomen en zij hem niet de deur had gewezen."

De schrijver voegt toe dat veel lhbt’ers zich depressief voelen en soms gedreven tot suïcide. "Vergeet niet dat homo’s eenzelfde liefde tot God en het Woord kunnen hebben, maar soms tot een andere interpretatie van Bijbelteksten komen (...) Gaan dan de wegen uiteen? Of verkiezen we een hogere weg: in de Zoon van God verbonden, door verschillen die niet de kern van het Evangelie raken heen?"

De Bruijn vindt het fijn dat deze briefwisseling op respectvolle toon plaatsvindt. "Je schetst de gevolgen die dat kan hebben: dat een jongere met een andere geaardheid nog verder in zijn schulp kruipt of in het uiterste geval een eind aan zijn leven maakt. Mensen in reformatorische kring moeten zich realiseren dat ze met hun afwijzende gedachten, woorden en daden uiteindelijk kunnen meewerken aan suïcide van zo’n jongere. Wie wil dat op z’n geweten hebben?"

Hij vraagt zichzelf af: kun je homo’s en lesbiennes écht liefhebben, ook als ze een relatie hebben? "Ja, je kunt een uitstekende verstandhouding hebben, elkaar hartelijk liefhebben, terwijl je het toch over een bepaald punt ontzettend met elkaar oneens bent. (...) Maar daarmee is liefde nog niet onvoorwaardelijk. Liefde betekent nooit dat je de ander z’n gang laat gaan en niet mag veroordelen," schrijft de hoofdredacteur.

John onderstreept in zijn brief dat hij het waardeert dat De Bruijn zijn man Lionel zijn echtgenoot noemde. "Dat doet me veel. Over moedig gesproken."

Lees deel 3 en deel 4 van de briefwisseling in het RD.

Lees ook: Deze advertentie met twee homo's mag definitief niet in het RD.

Reacties

H
Twee fouten in dit artikel. Liefde is nooit onvoorwaardelijk en een homoseksuele geaardheid bestaat niet. De Heer houdt van ons, maar als we ons niet van onze zonden bekeren, dan zullen wij toch niet tot Zijn Koninkrijk worden toegelaten. Dat is dus een liefde met een voorwaarde. Geaardheid veronderstelt dat de natuur, of onze lichamen, met iets anders rekening houdt dan met man/vrouw contacten. Dat is niet zo. Integendeel, onze lichamen gaan zelfs protesteren. Mannen raken de rest van hun leven incontinent, worden depressief, raken verslaafd,
H
aan tabak, alcohol en drugs, worden mede daardoor ziek, vaak langdurig en ernstig en leven gemiddeld 20% korter dan als ze niet voor homoseksualiteit hadden gekozen. Want homoseksualiteit is een keuze en niet aangeboren. Homoseksualiteit is dus geen geaardheid. Het zijn mensen die verkeerd hebben gekozen en niet weten hoe ze eraf moeten komen. Maar dat kan wel degelijk. Zie deze site: https://www.lifesitenews.com/ .
Toon meer antwoorden (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher