Fietsen voor het Fort
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 mei 2018 door Tot Heil des Volks

THDV organiseert fietstocht door Waterland: Fietsen voor het Fort

Op zaterdag 2 juni van 10:00 uur tot 17:00 uur organiseert Tot Heil Des Volks (TDHV) een fietstocht ‘Fietsen voor het Fort’. De dag vindt plaats in Waterland; het relatief onbekende, maar schitterende achterland van Amsterdam. Tijdens de tocht zijn er optredens met lofliederen door Ronald Koops en een Amerikaanse picknick op de boerderij. Op deze dag wordt geld ingezameld voor de verjaardag van kinderen van Het Fort.

Picknicken en zingen
Een grote Amerikaanse picknick rond de boerderij wordt waarschijnlijk het hoogtepunt van de dag. Het is de bedoeling dat alle deelnemers iets lekkers meenemen om op die manier te vieren dat God voor ons zorgt. Samen delen zet ons stil bij God die Zichzelf met ons deelt. Een aantal Waterlandse kerkjes openen hun deuren, niet alleen voor koffie- en toiletstops, maar vooral om in lofzang God te eren. Ronald Koops, pianist, zanger en hoofdredacteur van de Oogst: ‘Ik zie ernaar uit om in die schitterende kerkjes te spelen en te zingen. Ook al staat je hoofd totaal niet naar een blije dag, zingen kan je daarbovenuit tillen.’

Fietsroute
De start is in Amsterdam-Noord met koffie en iets lekkers. Parkeren is daar geen probleem, dus eigen fietsen meenemen behoort tot de mogelijkheden. Wie met de trein komt, kan een fiets huren op Amsterdam-Centraal. Deelnemers krijgen bij de start een boekje mee met een duidelijke beschrijving van de route met knooppunten en informatie over het gebied. Dit geeft ook de mogelijkheid om deze dag als gezin te beleven. De pauzes en de picknick zijn wel gezamenlijk. De fietstocht is ongeveer dertig kilometer.

Het Fort
De start is bij Het Fort, een project van THDV in Amsterdam-Noord. Een unieke kans om een kijkje te krijgen in dit project voor kinderen uit gezinnen die onder de armoedegrens leven. Tijdens de dag wordt geld ingezameld om met deze kinderen hun verjaardag te kunnen vieren.

Klik hier voor meer informatie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand.