Özcan Akyol

Nieuws

17 mei 2018 door Jeffrey Schipper

AD-columnist Özcan Akyol: Belijd je geloof achter de voordeur

"Laten we het belijden van een geloof zoveel mogelijk achter de voordeur houden, zoals dat in een seculier land hoort," bepleit AD-columnist Özcan Akyol in zijn nieuwe column.

Aanleiding voor zijn column is de ramadan die deze week van start gaat. Tot grote verbijstering van de lokale PVV organiseert de politie in Apeldoorn een iftarmaaltijd. De publieke omroep zendt de komende tijd het relatief slecht bekeken Ramadanjournaal uit. De columnist ziet meer "goedbedoelde pogingen van onze officiële instanties" die tijdens de ramadan gaan plaatsvinden.

Ondanks alle goede bedoelingen ziet Akyol dat het tegenovergestelde lijkt te gebeuren. "Door flink wat aandacht aan de ramadan te schenken, meer dan aan christelijke feestdagen, wordt een antireactie ontketend van mensen die niet opgezadeld willen worden met religieuze gebruiken van anderen."

"Religie is voor veel mensen prachtig," geeft hij toe. Akyol onderstreept dat we in een seculier land leven en vindt om die reden dat geloofsuitingen zoveel mogelijk achter de voordeur thuis horen.

Lees hier de volledige column van Özcan Akyol.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher