Israël Palestijnen
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 mei 2018 door Jeffrey Schipper

Bloedbad Gaza: vijf dingen die veel mensen niet weten

'Vreedzame demonstratie', 'ongewapende burgers' en 'oorlogsmisdaden van Israël', lezen we deze week in veel media naar aanleiding van het bloedbad in Gaza. Maandag en dinsdag kwamen er zeker 60 Palestijnen om het leven bij een gewelddadige demonstratie. Vaak wordt het Israëlisch-Palestijnse conflict van één kant belicht. Daarom deelt CIP.nl vijf weetjes die na de Gazarellen niet of nauwelijks zijn vermeld.

  • Een Hamasleider heeft toegegeven dat er van een vreedzame demonstratie in Gaza geen sprake was. "Wanneer we het hebben over 'vreedzaam verzet' bedriegen we het publiek," zegt Hamas-leider Machmoud Al-Zahar ongegeneerd in een interview met Al-Jazeera - Israël Today.
  • Een woordvoerder van terreurgroep Hamas heeft woensdag erkend dat 50 van de 62 gedode Palestijnen tijdens de Gazarellen lid waren van Hamas. Dit vertelde Salah Bardawil tegenover het Palestijnse nieuwsmedium Baladna. "Van de omgekomen martelaren in de meest recente strijd zijn er 50 afkomstig van Hamas." Daarnaast heeft terreurorganisatie Islamitische Jihad drie doden als lid bevestigd - CNNJerusalem Post, Haaretz.

  • Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken verspreidde op Twitter beelden van een Facebookbericht dat maandagochtend zou zijn verspreid door Hamas. Daarin staan in het Arabisch oproepen aan Palestijnen om messen en vuurwapens mee te nemen plus instructies voor de infiltratie van Israëlische dorpen aan de grens en de ontvoering van burgers. Het is onduidelijk of het Facebookbericht, dat inmiddels is verwijderd, inderdaad door Hamas is verspreid - Elsevier.
  • Hamas betaalt families 100 dollar om deel te nemen aan de gewelddadigheden die tot doel hebben om een invasie in Israël te creëren. Leden van de Izz-a-Din al-Qassam Brigade, Hamas’ militaire arm, leveren de autobanden, molotovcocktails, explosieve vliegers en ander wapentuig dat wordt gebruikt in de geweldsexplosies en tijdens infiltratiepogingen - Christenen voor Israël.
  • De Kerem-Shalom grensovergang is de afgelopen weken meerdere keren vernield door Palestijnse relschoppers. Hierbij zijn ook leidingen die brandstof aan de Gazastrook leveren beschadigd geraakt. Desondanks stuurde Israël deze week vrachtwagens met humanitaire goederen naar de Gazastrook. Palestijnse functionarissen hebben 14 vrachtwagens met voedsel en luiers geweigerd - Times of Israel.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Als het in het belang van de Islam is, is het toegestaan (tot en met zelfs verplicht) om te liegen tot je zwart ziet! Dat is een cultuur, waar wij westerlingen niets van begrijpen! Onder Arafat was het geen haar beter en iedereen gelooft de media, die al tientallen jaren niet meer onafhankelijk is. Elke journalist, die anders beweert is zijn baan kwijt.
Vakanties
Hier adverteren?