onthoofde christenen Egypte

Nieuws

17 mei 2018 door Kerknet

Lichamen 21 onthoofde christenen terug in Egypte

Maandag keerden in Egypte de stoffelijke resten terug van de 21 Koptische christenen die in 2015 in Libië door moslimextremisten werden ontvoerd, meldt Kerknet. Op een video van Islamitische Staat (IS) was kort daarna te zien hoe zij, gekleed in oranje pakken, werden onthoofd.

De video was een boodschap voor "de vijandige Egyptische kerk". "Veiligheid voor jullie kruisvaarders is iets wat jullie alleen maar kunnen wensen." De executies zijn voltrokken uit 'wraak voor de moslimvrouwen die zijn vervolgd door koptische kruisvaarders uit Egypte'. Ook worden de mannen aangeduid als 'de vernederde volgelingen van de Koptische Kerk.'

Beshir verloor door deze gruweldaad zijn broers Bishoy (25) en Samuel (23). Hij vertelde hierover: "IS versterkt ons geloof in Christus. Ik ben de terroristen dankbaar dat ze in de video niet hebben geknipt, zodat men kon getuigen van hun geloof. Wij christenen worden al sinds het Romeinse rijk vervolgd. We worden in die vervolging gesterkt, doordat de Bijbel ons oproept om onze vijanden lief te hebben en te zegenen wie ons vervloeken."

Maandagavond werden in verschillende Koptisch-orthodoxe kerken in Egypte herdenkingsdiensten gehouden. Zowel de koptische patriarch Tawadros als de Egyptische minister van Buitenlandse Zaken, Nabila Makram, waren bij de aankomst van de kisten aanwezig.

Reacties

Dit troost mij zo. Zoals God waakte over het gebeente van Elisa, zo doet Hij dat ook over de overblijfselen van hen die voor Zijn zaak zijn gestorven.

Hun ziel is al in de hemel, waar zij een koninklijke plaats hebben (Openb.20:4), maar nu mag ook hun stof rusten bij hun dierbaren. Wachtend op de terugkeer van Issa (Jezus), als hun ziel weer met hun lichaam verenigd wordt.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher