eenzaamheid

Dagelijks leven

17 mei 2018 door LPB Media

LPB in actie tegen eenzaamheid en voor verbinding

Op dit moment zijn er in Nederland 1,3 miljoen mensen ouder dan 75 jaar. De verwachting is dat dit in 2030 er 2,1 miljoen mensen zijn. Meer dan helft van de mensen ouder dan 75 jaar zegt zich eenzaam te voelen, aldus Rijksoverheid. LPB media komt in actie tegen eenzaamheid en voor verbinding. De kracht van verbinding is te vinden in het samenzijn!

Bij eenzaamheid voel je het gemis van verbondenheid met anderen. Zelfs met een goed sociaal netwerk kunnen mensen zich toch eenzaam voelen. Bijvoorbeeld als gevolg van een groot gemis of onvervangbaar verlies. De oorzaken van eenzaamheid verschillen van mens tot mens. Zo stopte het vrijwilligerswerk van Han (69) en verloor hij iemand die hem dierbaar was: “Ik had geen gesprekken met collega’s meer en de bezoekjes aan mijn tantes ontbraken plotseling in mijn dagelijks leven. Sommige dagen sprak ik niemand en ik werd ziek en depressief. Soms schaamde ik mij daarvoor… een sociaal isolement is niet goed voor een mens.”

LPB media in actie tegen eenzaamheid en voor verbinding De kracht van de verbinding is te vinden in het samenzijn! Bijvoorbeeld door nieuwe contacten aan te gaan of bestaande contacten te verbeteren. LPB media is daarom een koffie-link actie gestart waardoor het omzien naar elkaar gestimuleerd wordt. “Maar met alleen een koffie kopje drinken redden wij het niet. Er is zoveel meer nodig om het verschil te maken in het leven van eenzame ouderen. Daarom vragen we dringend hulp om deze doelgroep te kunnen blijven betrekken bij het leven van alle dag,” zegt LPB-directeur Bernhard Jonker.

Digitaal verbonden Eén van de wensen van ouderen is om betrokken te blijven bij kerk en christelijke activiteiten. Vaak zijn ze niet meer in staat hier fysiek aan deel te nemen. Daardoor valt een activiteit waar ze eerder veel plezier aan beleefden ineens weg. Door LPB media blijven ouderen digitaal verbonden. Ook als iemand niet in staat is om naar de kerk te gaan, is geloofstoerusting mogelijk. Op beleefmee.nl plaatst LPB media lezingen, concerten, geloofsgesprekken en discussies. Het materiaal op opkijken.nl/eenzaamheid is te gebruiken voor het werk in de kerk.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher