Dirk Kuijt

God

16 mei 2018 door Jeffrey Schipper

Dirk Kuijt: "Het geloof in God is een bepaalde houvast"

"Het geloof in God is een bepaald houvast, dat daar haaks op staat. Ik heb mijn geloof nooit willen gebruiken om tot succes te komen," vertelt Dirk Kuijt. Deze week presenteerde hij zijn boek 'Het geloof in succes'. Het Nederlands Dagblad sprak met de man die vorig jaar landskampioen werd met Feyenoord.

Kuijt: "Ik heb op televisie wel eens gekscherend gezegd dat het ingewikkeld wordt als iedereen bidt om de overwinning. Aan de andere kant heb ik altijd wel gebeden dat dingen goed mochten gaan, dat ik gezond van het veld zou lopen en dat ik zelf de juiste dingen zou doen. Als mensen zijn we zo kwetsbaar, het geloof geeft daarin houvast."

De Katwijker vertelt hoe hij zijn geloof vormgeeft in de praktijk: door middel van gebed en dankzegging voor het eten en voor het slapengaan. "Dat geeft me veel houvast en rust, zeker in het leven waarin ik altijd heb gezeten en het enorme verwachtingspatroon dat daarbij hoorde."

Na het kampioenschap met Feyenoord stopte Kuijt als profvoetballer. Hij maakte op 7 april 2018 zijn rentree als voetballer voor Quick Boys, de club waar hij zijn carrière ooit begon en waar hij tevens fungeert als assistent-trainer.

Lees het volledige interview in het Nederlands Dagblad. Lees ook: Vijf uitspraken van Dirk Kuijt over zijn geloof.

Reacties

D
Ik heb zeer gemengde gevoelens bij het voetbal op de dag van Christus.

De gemeente komt samen om Jezus te onmoeten en ondertussen

wordt er in het stadion gevochten om sportprestaties.Wie God liefkrijgt ,krijgt ook de geboden van Hem lief.1 Joh.2:3-En hierdoor weten wij dat wij Hem kennen,namelijk als wij Zijn geboden in acht nemen.enz.
J
Zoals ik uw bijdrage inschat, neemt u de bijbel letterlijk. Dan hoor ik graag van u waar letterlijk staat dat 'op de dag van Christus niet gevoetbald mag worden'
Toon meer antwoorden (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher