De schilder en zijn muze

Nieuws

16 mei 2018 door BN/De Stem | Omroep Zeeland

SGP Vlissingen vindt poster Film by the Sea kwetsend voor vrouwen

Lilian Janse en Cor Tromp van de SGP in Vlissingen zijn niet blij met de filmposter van Film by the Sea, meldt BN/De Stem. Ze vinden het schilderij 'De schilder en zijn muze' kwetsend voor vrouwen.

De afbeelding van een naakte vrouw als "seksueel lustobject" op de poster van Film by the Sea komt volgens de christelijke partij "respectloos en weerzinwekkend" over, schrijven Janse en Tromp in een brief aan B en W van Vlissingen. De raadsleden zeggen veel negatieve reacties te hebben gekregen op de poster van "de naakte vrouw in innige omhelzing met een man".

Vlissingen geeft het filmfestival subsidie. De SGP vraagt het college of de gemeente Vlissingen met dat geld ook invloed heeft gehad op de inhoud van de poster. ''Die posters komen door heel het land te hangen. Met vrouwelijk naakt erop geeft dat toch een bepaald beeld," zegt Lilian Janse tegenover Omroep Zeeland.

Janse en Tromp noemen het kwetsend, vooral ten opzichte van vrouwen die slachtoffer zijn geweest van seksueel geweld of intimidatie. Het college moet nog reageren op de vragen van de SGP. De organisatie en de maker van de poster, kunstenaar Aat Veldhoen, snappen de ophef niet.

Reacties

J
Gewoon een poster van bv JEZUS REDT er overheen plakken

Ik heb er genoeg: info@jezusleeft.nl
REAGEER
J
Sinds wanneer neemt de SGP het voor vrouwen op ? Ze zijn er toch vooral voor de voortplanting ? Daar gaat de poster over.
REAGEER
Het is voor het publiek aanstoot gevend. De bewuste pose hoort in de slaapkamer thuis en niet op straat.
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher