Marcel van Dam

Levensverhaal

16 mei 2018 door Hour of Power

Marcel zorgde 18 jaar als mantelzorger voor zijn moeder

Marcel van Dam zorgde achttien jaar als mantelzorger voor zijn moeder. Inmiddels is ze overleden en vertelt hij over wat de jarenlange zorg in zijn relatie met God heeft gebracht.

Stichting Hour of Power heeft als missie om door middel van de moderne massamedia de liefde van Christus door te geven. Iedere zondag te zien op RTL5 om 8:00 en 9:00!
Ik ontvang graag de nieuwsbrief van Hour of Power

Marcel: "Mijn moeder was een hele zorgzame vrouw. Ze heeft zelf dertien jaar voor mijn vader gezorgd, die alzheimer had. Zij leefde het voor. Zij kende opofferende liefde. Ik zag hoe ze dat deed. Uiteindelijk heeft mijn moeder achttien en een half jaar in het verpleeghuis gezeten. Daar kreeg ze niet de tijd die ze verdiende. Ik heb haar altijd benaderd als: dit is een waardevolle vrouw. Ook al werd ze door de maatschappij afgeschreven. God heeft daar een hele belangrijke rol in gespeeld. Als alles wegvalt, wat blijft er dan over? We hebben allebei gemerkt dat God daar is. Hij kwam in het lijden en we hebben Hem in het lijden kunnen ontmoeten. In deze maatschappij weten we soms niet meer zo goed hoe we met lijden om moeten gaan, maar juist daar kan er heel veel rijkdom geboren worden."

Avontuur
Marcel vervolgt: "Als ik mijn moeder in het centrum van alles had gezet, was ik nu atheïst. Het leven keerde zich zo erg tegen haar. Daarom heb ik de Grote Liefde centraal gezet, de liefde voor de Schepper. Daarom kon ik daar functioneren en bleef ik groeien in relatie met mezelf, mijn moeder en met God. We willen God vaak gebruiken voor onze doeleinden. Maar als die godsbeelden geschud worden, worden we gedwongen tot het échte avontuur.
We bleven eerlijk worstelen, met onszelf, met God en met elkaar."

"Mijn moeder overleed in mijn armen. Mijn wereld stond niet op zijn kop – ik zag het natuurlijk aankomen - maar ik heb daar wel een grote godsverlatenheid ervaren. Al die jaren die achter me lagen gingen door mijn hoofd. Ik had mijn carrière en alles opgegeven. Toen dacht ik: is God hier wel? Het leek net een gesloten universum, maar ook dáár ben ik weer doorheen gegaan. Ik dacht altijd dat ik mijn moeder hielp, maar mijn moeder hielp mij om me bezig te houden met wat werkelijk belangrijk is. En dat is Christus kennen."

Bekijk het volledige gesprek en klik hier voor meer video's van Hour of Power:

Reacties

L
Wat n bizonder verhaal!

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher