Robert Jeffress

Nieuws

15 mei 2018 door Kerknet

Omstreden predikant zegent nieuwe ambassade VS in Jeruzalem in

De nieuwe ambassade van de Verenigde Staten in Jeruzalem is maandag ingezegend door de omstreden Amerikaanse predikant een presidentiële raadgever Robert Jeffress, merkt Kerknet op.

Jeffress deed verschillende controversiële uitspraken over het jodendom en de islam en omschreef de katholieke Kerk in 2010 als een kerk die door de duivel werd gesticht en waarvan de wortels teruggaan op een heidense godsdienst uit Babylon. "Het katholicisme is de hoer van Babylon," aldus de raadgever van de Amerikaanse president, die de islam ook omschreef als een godsdienst die pedofilie promoot. Ook liet hij weten dat voor joden elke redding is uitgesloten.

Veel evangelicals juichen het besluit van Trump om de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen toe. Sommigen spreken zelfs van de vervulling van een bijbelse profetie. Ook Jeffress is een fel verdediger van de Israëlische aanspraken op Jeruzalem en het Heilige Land. Op het besluit van Trump kwam veel kritiek. Vooral de Palestijnen zijn boos. Zij zien Oost-Jeruzalem als de hoofdstad van een toekomstige Palestijnse staat.

Reacties

Het is een goed teken als je omstreden bent! Wie meehuilt met de wolven in het bos van betweters wordt geroemd, maar wie de waarheid zegt, wordt door het slijk gehaald. Dank aan Kerknet! Door deze informatie weet ik nu wat voor predikant de Amerikaanse ambassade in Jerusalem heeft 'ingezegend'. En ik ben het met zijn controversiele uitspraken van harte eens! (....helaas werken de leestekens, zoals trema's, niet meer op mijn laptop....)
S
Manuela, ben je het er dan ook mee eens "dat voor joden elke redding is uitgesloten"? Jij bent voor uitspraken die gebaseerd zijn op de Heilige Schrift, toch? Hoe lees jij dan de onderstaande teksten van de apostel Paulus in Romeinen 11, SV '77?
Toon meer antwoorden (5)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher