Bill Hybels

Nieuws

15 mei 2018 door Jeffrey Schipper

Willow Creek leeft mee met slachtoffers van seksueel wangedrag Bill Hybels

Pam Orr, voorzitter van de oudstenraad van Willow Creek Community Church, heeft zich verontschuldigd tegenover vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel wangedrag van Bill Hybels, schrijft The Christian Post.

Onlangs stapte Hybels op als voorganger van Willow Creek na beschuldigingen van ongewenst gedrag tegenover meerdere vrouwen. Het zou gaan om lange omhelzingen, ongewenste kusjes en dubbelzinnige woorden. Ook zou hij vrouwen hebben uitgenodigd in zijn hotelkamer. Sommige beschuldigingen gaan tientallen jaren terug. Verder zou hij onder andere een affaire hebben gehad.

"We geloven niet dat al deze verhalen leugens bevatten," laat Orr namens Willow Creek weten in een verklaring. "Onze belangrijkste prioriteit is op dit moment ons contact met de slachtoffers. Een aantal van hen hebben we gesproken en we zijn diep bedroefd over de verhalen die zij hebben gedeeld. We zijn ervan overtuigd dat we deze vrouwen excuses zijn verschuldigd."

Orr vervolgt: "Onze eerste reactie legde te veel nadruk op het verdedigen van Hybels en daarmee werd een deel van de slachtoffers in een negatief daglicht gezet. Dat spijt ons zeer. Er is gezegd dat de verhalen die werden verspreid gebaseerd waren op leugens om samen te spannen tegen Hybels. We verontschuldigen ons voor die uitspraken. Er is moed voor nodig om als vrouw je verhaal te delen. We doen er alles aan om daar respectvol mee om te gaan."

Hybels ontkende in eerste instantie de beschuldigen en zegt dat onderzoeken van de kerk en externe partijen geen bewijs vond van zijn ongewenste gedrag. Hij ontkent nog altijd een deel van de beschuldigingen.

Lees ook: #ChurchToo? Bill Hybels stapt op na beschuldigingen wangedrag.

Reacties

S
Dit verhaal eindigt met: "Hij ontkent nog altijd een deel van de beschuldigingen". Dus een deel is waar? OMG (G=Goodness!) Passend bij een bekeerd iemand (zo wordt in menig reply in het kader van 'je afkeren van de zonde' hier op CIP vaker betoogd), zou dan toch de uitspraak zijn: "Hij geeft nu eindelijk een deel van de beschuldigingen toe". Maar dat is wellicht een brug te ver. Nou ja, misschien begrijp ik de steeds terugkerende dubbelmoraal in deze kringen daadwerkelijk niet. Laat ik het daar maar op houden ...
REAGEER
J
Om te beginnen; ik ben blij dat Bill Hybels gewoon een mens is gebleken. Een schok voor Evangelischen. Uit hen mond teken ik vaak op dat 'wedergeboren' en in hun ogen 'bijbelgetrouwe' christenen steeds meer op Jezus gaan lijken en steeds minder zondigen. Tja, dan onze Bill. Deze topper uit de Evangelische wereld lijkt helaas meer op je zus dan op Jezus, ben ik bang.

Wordt eens wakker uit je opgeklopte religieuze denkwereldje ! Wees nuchter. Gebruik je verstand. ik zou bijna zeggen: Kom bij de PKN ! Maar dat doe ik niet. Hervorm !!
REAGEER
S
Prima oproep, Jelle, hervorm! Dus binnenkort lezen we hopelijk over Bill (die gewoon een mens is gebleken) zijn verstand gebruikend: "Hij geeft nu eindelijk een deel van de beschuldigingen toe". En logisch, dan lijkt hij nog steeds niet op Jezus. Onze Heer Jezus Christus nam namelijk vrijwillig de hoogste straf op Zich terwijl Hij zelfs nog geen ienie mienie dingetje fout had gedaan. Het mooie is daardoor wel: er is een nieuwe start mogelijk voor eenieder. En dat wens ik Bill van harte toe!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher