Shane Claiborne

God

15 mei 2018 door Rik Bokelman

'Donald Trump valt lastig te combineren met de Bergrede'

De Amerikaanse activist Shane Claiborne strijdt voor gerechtigheid. Donald Trump wint de verkiezingen in Amerika, in Nederland wint het populisme ook steeds meer terrein. Veel mensen zijn bang. Wat is zijn boodschap? Lazerus vroeg het hem. Hij vertelt dat de Bergrede moeilijk te combineren valt met 'zijn' president Donald Trump.

"Ik zou iedereen willen uitnodigen om in verkiezingstijd elke dag de Bergrede te lezen," vertelt Shane. "Gandhi deed dit ook. Hij las ‘m elke morgen en vroeg zich af: wat zegt dit over mijn prioriteiten en hoe onderscheid ik de Geest in dit alles? Ik doe deze uitnodiging omdat ik echt geloof dat het Woord levend is en belichaamd wordt in Jezus. Je hoeft niet lang na te denken als je de woorden van Trump hoort en de Bergrede leest, om te zien dat ze compleet haaks op elkaar staan. Het breekt mijn hart als ik zie dat veel christenen Jezus hierin helemaal kwijt zijn."

"Omring je met hoopvolle mensen. Ironisch genoeg zijn de meest hoopvolle mensen vaak de mensen van wie je zou verwachten dat ze alle hoop verloren hebben. Dat is op het moment in de VS ook zo: de mensen van wie je denkt dat ze alle reden hebben om bang te zijn, hebben geen angst."

Lees het hele interview hier.

Reacties

B
Citaat van Claiborne uit genoemd interview door Daan: "De vroege christenen hadden een ijzersterke ‘pro-life’-ethiek. Ze spraken zich uit tegen de doodstraf, militarisme, oorlog, abortus, tegen alles dat het leven vernietigt."

Klinklare onzin mbt. doodstraf ! In de Tora bestaat de doodstraf op diverse seksuele zonden, valse profeet zijn, geen Feesten van JHWH houden e.d.

Yeshua bevestigt de Tora in Matth 5:17 e.v. , houdt de Tora, is de levende Tora en draagt het oordeel van de Tora voor wie de doodstraf verdient en Zijn genade aanvaardt.

REAGEER
B
(vervolg) De eerste christenen waren "mensen van de weg", Yeshua-volgers, in het begin vooral Joden, die de Tora goed kenden en van Yeshua hadden geleerd hoe de Tora altijd al bedoeld was.

Oorlog was een noodzakelijk kwaad, maar moest soms plaatsvinden in geval van verdediging en van verdrijven van heidendom. Verheerlijken van oorlog (militarisme) is natuurlijk fout.Dit soort "geitenwollensokken" verhaal is onBijbels, in elk geval mbt. genoemde punten.

Shalom

Ben Kok (joods-chr. pastor)
REAGEER
H
Deze man heeft van politiek geen verstand en trapt in elke val die voor hem wordt opgezet. Gandhi las de Bergrede niet om meer van Jezus te leren, maar op zoek naar verwijten om de Engelsen voor de voeten te werpen. Die noemden zich immers christelijk. Ook Moeder Theresa, die hij in zijn artikel noemt, was niet begaan met de armen van Calcutta, maar met haar eigen gewin. Door publiciteit die zij wereldwijd kreeg, stroomde het geld binnen. Maar dat ging niet naar haar patiënten, maar naar haar bankrekeningen. Daar stonden vele miljoenen op.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher