Leger Israël

Nieuws

14 mei 2018 door Israël Today | ANP

Dreigende taal Hamas richting Joden op 70e verjaardag Israël

Hamas heeft een video uitgebracht waarin het dreigt de inwoners van Joodse plaatsen in de buurt van de Gazastrook te vermoorden en adviseert hen, hun huizen te verlaten voordat het te laat is, laat Israël Today weten.

'Iedereen die blijft zal de volledige gevolgen moeten dragen. Jullie zijn gewaarschuwd! We zullen de grens doorbreken en de steden bereiken, en we zullen niet alleen sterven,' laat Hamas in de video weten. Ismael Haniye, leider van Hamas heeft hier al eerder voor gewaarschuwd. 'Dit is ons land, Al-Quds (Arabisch voor Jeruzalem) is onze heilige plaats. Terugkeer is ons recht.' 

Sinds begin april doen duizenden Palestijnen mee aan de 'Mars van Terugkeer' in Gaza aan de grens met Israël. Hamas zegt dat de protesten door zullen gaan tot heel Palestina bevrijd is. Hiermee doelen zij niet op een vreedzame tweestatenoplossing met Israel, maar op het vernietigen van de Joodse staat. 

Bij de protesten bij de Gazastrook zijn maandag 58 doden en ruim 1.200 gewonden gevallen. De betogers, onder meer bijeengebracht door de terroristische organisatie Hamas, noemen de protesten ook wel de 'Mars van de Terugkeer'. Het Israëlische leger heeft de Palestijnse betogers maandag nog gewaarschuwd middels pamfletten om weg te blijven van het grenshek. 

Deze maandag, een dag voor de Arabische 'Nakbadag', de Arabische dag ter herdenking van de ramp die de stichting van de Staat Israël voor hen heeft veroorzaakt, wil Hamas honderdduizenden mensen naar het grenshek brengen uit protest voor de opening van de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem.

Israël ziet de Palestijnen die het hek willen forceren als terroristen en heeft bepleit dat de inwoners beschermd moeten worden tegen de acties.

Lees ook: 35.000 Arabieren protesteren bij grenshek Gazastrook.

Reacties

J
Wat een ellende daar!

Wanneer stopt dit waanzinnige gedrag van hamas?

Ik hoor geen enkele oproep van onze regering richting hamas dat ze moeten stoppen. Alleen ontwikkelingsgeld erin blijven pompen.....
REAGEER
En waar blijft de 'verontruste' VN? Israel waarschuwt de bevolking uit de Gazastrook om bij de grens weg te blijven, omdat het beschaafde Israel niets liever wilt dan dat de mensen daar niet hoeven te lijden, maar Hamas wil niets liever dan zoveel mogelijk Joden doden en geeft de eigen bevolking graag over aan dood en verderf.
REAGEER
H
De Naqba kan nooit in mei 1948 gevallen zijn, want de Arabieren ten westen van de Jordaan zijn door hun eigen leiders aangezet hun woonplaatsen te verlaten en naar het Oosten te vluchten. Ook zijn de meeste Arabische bewoners van het toenmalige Palestina niet in dat gebied geboren, maar in Syrië. De echte Naqba was dan ook in ik meen 1932, toen Frankrijk en Engeland besloten de grens tussen hun mandaatgebieden af te sluiten, zodat de Syriërs die naar het zuiden waren getrokken (Palestina) niet meer terug konden.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher