Mounir Samuel

God

14 mei 2018 door Jeffrey Schipper

Mounir verdiept zich in moslimwereld: "Jezus zou naar de moskee gaan"

"Uiteindelijk heb ik veel meer gemeen met moslims dan met atheïsten. En ik vind dat christenen en moslims daarin bruggen naar elkaar kunnen slaan." Mounir Samuel liet zich als christen onderdompelen in de islamitische gemeenschap. Mounir schreef een boek over zijn ontmoetingen met moslims. NieuwWij.nl sprak met hem.

Mounir: "Tijdens de Ramadan werd ik uitgenodigd om bij mensen te komen eten, om bij moskeeën langs te komen, en door mensen die met we wilden praten over het geloof. Ik ben met moslims opgetrokken, heb bij ze gegeten, met ze gedanst. Sommige zijn zeer religieus en willen me geen hand geven en dat respecteer ik en anderen wilden bij mij een biertje drinken, en in beide gevallen voel ik me facilitator. Het is niet aan mij om er een oordeel over te hebben."

"De moslims met wie ik spreek hebben soms meer begrip en erkenning voor mij dan ik voor mogelijk had gehouden," voegt hij toe. Tegelijkertijd concludeert Mounir dat hij niet zonder Jezus kan. "De impact van zijn volledige vergeving en genade werd me tijdens de Ramadan zelfs duidelijker. Maar ik ben er in het gesprek niet op uit om in mijn ontmoetingen met moslims te concluderen dat mijn geloof de betere is. Dat doen journalisten en sommige christenen te vaak.

Moslims, juist de conservatievere, zijn verbaasd en waarderen het dat ik de Koran van kaft tot kaft heb gelezen en in de moskee bidt, en dat volgt uit mijn liefde voor Jezus. Mijn conclusie is: Jezus zou naar de moskee gaan."

Lees het volledige interview op de website van NieuwWij.

Reacties

Wishfull thinking, Hij is de Koning der Joden. Elke knie zal zich voor Hem buigen! Maar ieder die Hem als Heer aanvaardt, zal gered worden.
REAGEER
J
Droom rustig verder. Allah heeft geen zoon.

God wel en dat is JEZUS en niet Issa.

Wat voor brug moet dat worden,

Eentje tussen de aarde en de maan?
REAGEER
B
https://www.mounirsamuel.nl lees zelf. Zie ook https://nl.wikipedia.org/wiki/Mounir_Samuel

Van lesbische vrouw tot man verbouwd en heeft een koptisch/islamitisch geloofmengsel bedacht voor zichzelf, wat ze ook uitdraagt.

Waarom dat totaal onBijbelse verhaal dan op CIP moet worden uitgedragen?

Als ontmaskering van misleiding? Breng het dan ook zo, nu is het gebracht als "zo kan het ook" en zelfs als "Jezus zou naar de moskee gaan en dat moeten wij ook doen".

Leg moslims het evangelie uit, buiten de moskee!

Shalom

Ben Kok (j-chr pastor)
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher