Conrad Mbewe

God

14 mei 2018 door Geloofstoerusting

De 'Afrikaanse Spurgeon' is in Nederland: wie is deze man?

Pastor Conrad Mbewe, hij staat in verschillende delen van de wereld beter bekend als de ‘Afrikaanse Spurgeon’. De prediker uit Zambia spreekt op 17 mei in Hardinxveld-Giessendam, laat Geloofstoerusting weten.

De jonge Conrad wilde ingenieur in de luchtvaarttechniek worden, puur omdat het zo goed klinkt. Veel dieper dacht hij er niet over na. Overigens werd hij uiteindelijk geen ingenieur in luchtvaarttechniek, maar in de mijnbouw. Daar bleef het niet bij. Een nieuwe ambitie kwam boven. Het verlangen groeide om niet alleen mensen over Jezus te vertellen, maar ook te spreken voor grote groepen. In 1984 haalde hij zijn graad in de Mijnbouwtechniek. Zijn verlangen om te preken liet hem echter niet los.

De Afrikaan werd voorganger in de Kabwata Baptist Chruch in Lusaka. Wat hem zo motiveert is dat het christelijke geloof de geweldigste boodschap is in deze wereld. “Overal waar ik kijk zie ik dat mensen dit nodig hebben.” De kerk van Conrad heeft in de afgelopen 15 jaar in elke provinciale hoofdstad van Zambia een kerk gesticht. Nu is het de bedoeling dat deze kerken zichzelf vermenigvuldigen naar de kleinere steden in de omtrek. 

Bekijk onderstaande video en klik hier voor meer info over zijn komst naar Hardinxveld-Giessendam:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher