Diskoffer, de christelijke variant van Air BNB

Dagelijks leven

23 mei 2018 door Sjoukje Dijkstra

Christelijke variant Airbnb houdt rekening met de zondagsrust

Autohandelaar Jan de Groot uit Veenendaal komt met een nieuw vakantieconcept voor de christelijke markt: Diskoffer. Bijzonder hieraan is dat er rekening gehouden wordt met de zondagsrust, en dat je niet apart op zoek hoeft te gaan naar een kerk in de omgeving.

Sjoukje Dijkstra

Het de christelijke variant van Airbnb, wat in de praktijk inhoudt dat zondag geen vertrek- of aankomstdag zal zijn. “Het is onderscheidend aan ons. Dat we dit bieden,” meent Jan. “Evenals het feit dat je bij de ligging van de accommodatie op de kaart direct de kerken in de nabije omgeving kunt zien.”

Jan kwam met het idee voor Diskoffer, nadat hij regelmatig mensen sprak die niet gemakkelijk op vakantie konden gaan. Meestal vanwege financiële redenen. “Zij gaven daarbij aan er voor open te staan hun eigen woning te willen verhuren, om zo een eigen vakantie te bekostigen. Vanuit die vraag is Diskoffer ontstaan: hét vakantieplatform waar vraag en aanbod samen komen,” vertelt Jan.

Molen en boomhut
Inmiddels heeft hij sinds de livegang al verschillende accommodaties op zijn website staan, waaronder zelfs een molen en een boomhut. De huizen zijn te huren vanaf 30 euro tot 250 euro per nacht. Het idee is dat verhuurders met het verdiende geld hun eigen vakantie kunnen bekostigen. Jan vult aan: “Bovendien is het voor de meeste mensen een pluspunt dat je je huis bewoond achterlaat. Dat geeft een veilig gevoel.”

“Het is vertrouwd, te verhuren aan christenen”

“Er is nog genoeg te ontdekken in de wereld,” aldus Jan. “Op vakantie ga je doorgaans met je koffer.” Zo kwam hij op de naam. Jan de Groot is een ambitieuze man. Hij runt autobedrijf De Groot in Veenendaal en Rhenen, en is daarnaast naar eigen zeggen altijd bezig om op zakelijk gebied nieuwe dingen op te starten. Diskoffer is zo’n nieuw initiatief.

Wat maakt dat het een gat in de christelijke markt is, is volgens hem bovendien ook dat christenen simpelweg liever aan christenen verhuren. “Wat voor kerk maakt niet uit, als je maar gelooft. Dat geeft ze een fijner gevoel: het is vertrouwd.”

Familiebedrijf
Hij is inmiddels al een jaar bezig met het uitdenken en vormgeven van het concept. Diskoffer is een echt familiebedrijf. Zo helpt zijn vrouw, die in het dagelijkse leven werkt als lerares mee aan promotionele teksten, terwijl zijn dochter van 17 de social media doet. Hij vertelt dat zijn vrouw het een geweldig idee vond, toen hij ermee aan kwam zetten. “Ze wil zelf nu ook gelijk een van de accommodaties wel uitproberen,” lacht hij. “De molen vindt ze wel gaaf.”

Positieve reacties
Dat hij inmiddels al aardig wat bekendheid heeft, komt volgens Jan door de advertenties op onder andere CIP.nl, maar vooral het concept. “Het verkoopt zichzelf,” knipoogt hij. Hij hoopt dat het de komende tijd, met name voor de zomervakantie storm gaat lopen. Om je aan te melden als verhuurder, hoef je volgens Jan verder niet veel te doen. “Alleen aanmelden is voldoende.” Daarbij benadrukt hij dat mensen die met commerciële doeleinden hun huis willen verhuren voor lange periode, wellicht rekening moeten houden met toeristenbelasting. “Dat verschilt per gemeente, en dat is iets wat mensen echt zelf moeten uitzoeken.”

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Op het concept alsook de naam Diskoffer heeft hij alleen maar positieve reacties gekregen. Hij is verbaasd dat er zoveel vraag naar blijkt, en denkt dan ook dat het concept in Nederland snel succesvol zal zijn. “Wanneer het in Nederland eenmaal loopt, denken we ook aan uitbreiding naar het buitenland, maar eerst maar eens Nederland veroveren,” aldus de ambitieuze vakantieman, die zelf vooral heel graag op wintersport gaat. Overige gezinsleden reizen liever naar de zon, vertelt hij. Daarom huren hij en zijn gezin elke zomer een huis. “De afgelopen zomer zaten we in Zuid-Frankrijk. In de toekomst zou dat wel eens via Diskoffer kunnen zijn. Wie weet!”

Lees hier meer over het initiatief van Jan de Groot.

Reacties

Onze aarzeling om onze woning te verhuren is toch een mate van wantrouw.Wat doe je met je (dure) spullen in huis? En wat wanneer er spullen ontvreemd worden? We hebben geen luxe huis maar zouden het wel willen laten gebruiken door bv. een echtpaar.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher